Tarih: 24.07.2024 16:14

Mamak'ta Ferhat Kaygusuz ve Öteki’nden Unutulmaz Konser

Facebook Twitter Linked-in

Mamak’ta yaşamış ve yetişmiş sanatçılara vefa göstermek adına dört gün sürecek bir konser etkinliği düzenleyen Mamak Belediyesi, etkinliğin ilk gününde “Ferhat Kaygusuz ve Öteki” grubunu Mamaklılarla buluşturdu. Çocukluğundan bugüne Mamak’ta yaşayan sanatçı Ferhat Kaygusuz, 25 yıl önce sahne aldığı Musiki Muallim Mektebi’nde, yıllar sonra yeniden şarkı söyledi.

 

Mamak Belediyesi’nin amatör müzik gruplarını halkla buluşturmak adına düzenlediği “Mamak Türkülerini Söylüyor” konserleri başladı. Dört gün boyunca Musiki Muallim Mektebi’nde farklı müzik gruplarının sahne alacağı etkinliğin ilk konserini “Ferhat Kaygusuz Ve Öteki” Grubu verdi.

 

25 yıl aradan sonra Musiki Muallim Mektebi’nde konser verdi

Mamak’ta doğmuş, Mamak’ta yaşamış, Mamak’tan yolu geçmiş amatör müzik gruplarının sahne aldığı konserlerin birincisi “Ferhat Kaygusuz ve Öteki” Grubu oldu. Mamak doğumlu olan ve halen Mamak Şahintepe mahallesinde yaşayan sanatçı Ferhat Kaygusuz,  25 yıl önce 17 yaşında “Grup Yol” adında grubu ile sahne aldığı Musiki Muallim Mektebi’nde bu kez “Ferhat Kaygusuz ve Öteki” adlı grubu ile sevenleriyle buluştu. Basgitar, bağlama, davul ve elektrogitardan oluşan enstrümanlarla sahneye çıkan beş kişilik ekip, Anadolu Rock, özgün müzik ve Türk Halk Müziği’nin en sevilen eserleriyle bir saat sahnede kaldı.

 

  Etkinlik kapsamında bu akşam “Yoldaşça Türküler”, 25 Temmuz Perşembe günü “Tersname” ve 26 Temmuz Cuma günü ise “Grup Günyüzü” Musiki Muallim Mektebi’nde konser verecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —