Mamak’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Saygı ve Minnetle Anıldı
Mamak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 87. yıldönümünde düzenlediği törenle saygı ve minnetle andı.
Mamak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 87. yıldönümünde düzenlediği törenle saygı ve minnetle andı. Törende konuşan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 10 Kasım’ın büyük bir hüznün günü olduğunu belirtirken, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu her zaman rehberimiz olsun” dedi.
Mamak Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 87. yılında belediye hizmet binası önünde anma töreni gerçekleştirdi.
Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen törende, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Törende, Başkan Veli Gündüz Şahin, belediye çelengini Atatürk Anıtı’na sundu. Ardından sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
“Onun ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Başkan Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin daima yol gösterici olduğunu vurgularken, “Bugün bizler için büyük bir hüznün günü ama aynı zamanda, her yıl yeniden söz verdiğimiz bir gündür: Onun ilkelerine sahip çıkacağımıza, Cumhuriyet’e gözümüz gibi bakacağımıza ve bu vatanı bizden sonraki kuşaklara daha güçlü bırakacağımıza dair söz verdiğimiz bir gün” dedi.
“Atatürk umut dolu yarınlarda var olmaya devam ediyor”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin toplumun her alanında yaşamaya devam ettiğini belirten Şahin, “Bugün Atatürk; tarlasında alın teriyle çalışan çiftçimizin nasırlı ellerinde, okulda öğretmeninin gözlerindeki ışıkta, bir çocuğun kurduğu umut dolu cümlelerde yaşıyor” ifadelerini kullandı.
“O’nun fikirleri ve devrimleri sonsuza kadar yaşayacak”
Konuşmasında Ulu Önderin, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü de hatırlatan ve ruhu şad olsun diyen Başkan Şahin, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, devrimleri ve düşüncelerinin hâlen içimizde yaşadığına ve Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşayacağına vurgu yaptı.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK
-
1
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
2
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
3
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
4
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
5
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
6
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
7
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
8
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
9
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
10
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
11
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



