Mamak'ta İmkanı olan verecek, ihtiyacı olan alacak

Mamak Belediyesi “İmkanı olan verecek, ihtiyacı olan alacak” sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli olacak gıda yardımlarının toplandığı Gönül Çarşıları’nı yeniden kurdu.

Ankara 14.04.2021 13:48:00 0
Mamak

Covid-19 salgını dolayısıyla şehirde başlattığı hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarıyla vatandaşların beğenisini toplayan Mamak Belediyesi, öte yandan ilçede sürdürdüğü sosyal yönlü ‘iyilik seferberliği ile de gönülleri fethediyor. Bu kapsamda belediye “İmkanı olan verecek, ihtiyacı olan alacak” sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli olacak gıda yardımlarının toplandığı Gönül Çarşıları’nı yeniden kurdu. Toplam on noktada kurulan çarşıya, hayırseverler raflara aldıkları ürünleri yerleştirerek destek olurken, ihtiyaç sahibi vatandaşlar da raflara bırakılan gıdalardan ihtiyaçları kadarını alabilecek.

 

Bir gıda eve, bir gıda emanete

Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan ve uygulama ile ihtiyaç sahiplerinin kimden geldiğini bilmedikleri bir ikramla evlerine yiyecek götürmeleri amaçlanıyor. Proje ile ihtiyaç sahiplerine destek olmanın yanı sıra yardımlaşmayı, paylaşmayı ve iyiliği öğretmeyi amaçladıklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bizim medeniyetimiz paylaşım medeniyetidir. Kıymetli hemşerilerimiz evine gıda alırken bir fazla alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için buraya bağışlayacak. Burada en güzel özellik şu; hayrı yapan da yardımı kimin aldığı da belli değil. Projemiz kardeşliğimizi tazeleyecek. Mübarek Ramazan Ayı içerisinde kardeş olduğumuzu yeniden hatırlayacağız. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi kültürüne sahip bir millet olarak yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanacak inşallah. Bu iyilik projesinin tüm Mamak’ı kuşatmasını hedefliyoruz. Hemşehrilerimiz getirdikleri her ürünün muhakkak ihtiyaç sahibinin evine gideceğini bilsinler. Zor günler dayanışma ile aşılır” dedi.

 

Gönül Çarşıları’nın yerleri ise şöyle;

Boğaziçi Mahallesi

Şafaktepe Mahallesi

Abidinpaşa Mahallesi

Küçük Kayaş Mahallesi

Kıbrısköyü Mahallesi

Lalahan Mahallesi

Başak Mahallesi

Akdere Mahallesi

Mutlu Mahallesi

Yeşilbayır Mahallesi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


Anahtar Kelimeler: Mamak' İmkanı verecek ihtiyacı alacak
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00