MAMAK'TA KAÇAK YAPILARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR!

Mamak Belediyesi, gerek belediye ekipleri tarafından tespit edilen kaçak yapıları, gerekse vatandaşların ihbarları doğrultusunda belirlenen gecekonduların yıkımını gerçekleştiriyor.

Ankara 21.07.2024 12:44:00 0
MAMAK

Mamak Belediyesi, mahalle sakinlerinin emniyeti ve sağlığı açısından risk oluşturan metruk, riskli, kaçak yapıları ve ruhsatsız hobi bahçelerini yıkarak, çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda, Hüseyingazi, Kıbrısköy, Ekin ve Fahrikorutürk Mahallelerinde metruk ve kaçak yapılar yıkıldı. Madde bağımlılarının uğrak yeri olan metruk yapıların yıkılması, mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.

 

Bir yandan yeni projeler yaparak ilçeyi geleceğe taşıyan Mamak Belediyesi, bir yandan da yıkım çalışmalarıyla ilçenin gelişimine katkı sağlıyor. Kaçak yapılaşmaya karşı yürütülen mücadele kapsamında ilçenin dört bir yanını mercek altına alan Mamak Belediyesi, gerek belediye ekipleri tarafından tespit edilen kaçak yapıları, gerekse vatandaşların ihbarları doğrultusunda belirlenen gecekonduların yıkımını gerçekleştiriyor. 

 

Güvenlik Sorunu ve Tehlike Giderildi

 

İlçenin dört bir tarafını mercek altına alarak metruk, kaçak, riskli yapılarla birlikte ruhsatı olmayan hobi bahçelerini tespit eden Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tespitleri ve vatandaşların istekleri doğrultusunda Hüseyingazi, Kıbrısköy,Ekin ve Fahrikorutürk Mahallerinde bulunan metruk, kaçak ve riskli yapıları yıktı. Madde bağımlıları tarafından mesken tutulması nedeniyle sosyal riskler arz eden yapılar, mahalle sakinlerine rahat nefes aldırdı.  Yıkımın ardından ortaya çıkan molozlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek yıkım alanı temizlendi.

 

Kaçak yapı tespit çalışmaları aralıksız olarak sürerken, önümüzdeki günlerde Demirlibahçe Mahallesi’nde risk oluşturan binaların yıkımı gerçekleşecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


38° / 24°
  • BIST 100

    10891,42%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55