Mamak’ta Kurban Hazırlıkları Tamamlandı

Ankara'nın en büyük kurban satış alanlarından olan Mamak Belediyesi’nin Ortaköy'de bulunan kurban pazar yerinde bayram hazırlıkları son aşamaya geldi.

Ankara 11.06.2024 10:57:00 0
Mamak’ta Kurban Hazırlıkları Tamamlandı

Ankara'nın en büyük kurban satış alanlarından olan Mamak Belediyesi’nin Ortaköy'de bulunan kurban pazar yerinde bayram hazırlıkları son aşamaya geldi. 170 dönüm alan üzerinde Ortaköy’de kurulan kurban satış ve kesim alanı, hem alıcının hem de satıcının her açıdan ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlendi.

 

Başkan Şahin, kurban alanında incelemelerde bulundu

 

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, kurban pazarında incelemelerde bulunarak, kurban pazar yerinde satıcılar ve kurbanlık bakmaya gelen vatandaşlara selam verdi, hayırlı işler temennisinde bulundu. Başkan Şahin, önümüzdeki senelerde kurban pazar yerinin daha modern hale geleceğini ve her detayın düşünüldüğü yeni bir kurban pazar yeri projesini hayata geçireceklerini belirterek, veterinerlikten insanların ibadet edecekleri alanlara kadar kurban kesim ve satış alanlarının ve daha iyi şartlarda hizmet vereceği bir tesisi hayata geçireceklerinin altını çizdi. Başkan Şahin, vatandaşların rahat bir bayram geçirmeleri için gereken gayreti gösterdiklerini kaydetti.

 

Zabıta ve temizlik hizmetleri 7/24 sahada

 

Mamak Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalarını eksiksiz sürdürüyor. Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştiren Mamak Belediyesi, tesisin tam kapasite çalışması ve vatandaşlara hizmet verebilmesi için çalışmalarını tamamladı. Kurban satış alanında, 100’e yakın büyükbaş hayvan çadırı ve 50’ye yakın küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Yol düzenlemeleri, çadır kurulumu, elektrik ve su tesisatı gibi tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığı alanda, çevre düzenleme çalışmalarından, ilaçlama hizmetine, kantin, wc, otopark, sıcak su, veterinerlik, temizlik, zabıta ve sağlık hizmetlerine kadar pazar yeri tüm tedbirler alındı. Kurban satıcıları ve alıcılarının el hijyenine dikkat etmesi için, çadır önlerine su hattı çekilerek, musluklar bağlandı. Tesisin genel temizliği ve peyzaj düzenlemesi devam ederken, ilaçlama çalışmalarıyla hijyen de sağlanıyor. Ekipler, bayram boyunca kurban kesim alanlarındaki sterilizasyon ve kesimden sonra geride kalan atıkların bertaraf edilmesi gibi hizmetlerde bulunacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79