MAMAK`TA TİYATRO OYUNUNA YOĞUN İLGİ

Binlerce sanatseveri tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunlar yoğun ilgiyle takip ediliyor.

Kültür ve Sanat 5.11.2013 10:11:20 0
MAMAK`TA TİYATRO OYUNUNA YOĞUN İLGİ

Binlerce sanatseveri tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunlar yoğun ilgiyle takip ediliyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun motifleriyle süslenmiş olan 20 kişilik ekiple sahnelenen Hastalık Hastası isimli oyun her hafta cumartesi günü Mamak Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor. Ahmet Vefik Paşa tarafından uyarlanan oyun, hastalık ve ölüm kuşkusu ile çevresindekilerin ve kendi yaşamını kâbusa çeviren bir insanın düştüğü gülünç durumları konu alıyor. Mamak Belediyesi’nin her türlü sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Kent Tiyatrosu yıl boyunca çeşitli oyunları sanatseverlerle buluşturuyor. Bir yandan tiyatro eğitimi alan gençlerimiz kendilerini geliştiriyor, bir yandan da sanatsever vatandaşlarımız çeşitli oyunlarla ücretsiz olarak buluşuyor. Kent Tiyatrosu tarafından son derece profesyonelce hazırlanan oyunlar yalnızca Mamaklılar değil başka kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda sahneleniyor” dedi.

 

Yeni Oyunlar İçin Çalışmalar Başladı

Ocak ayına kadar sahnelenecek olan Hastalık Hastası’nın ardından 2 yeni oyun daha tiyatro severlerle buluşacak. Tekst çalışmaları başlayan oyunlardan ilki Çocuğum adlı oyun. Yine Mamak Kültür Merkezi’nde sahnelenecek bir diğer oyun ise Mehmet Akif olacak. Oyunların yönetmenliğini Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak yapıyor. 

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00