Mamak’ta Topraksız Tarım İçin İlk Sera Kuruldu

Mamak Belediyesi, tarım alanında stratejik adımlar ve modern yatırımlarla, tarım ve toprak çalışmalarında hamleler yapmaya devam ediyor.

Ankara 25.06.2024 13:52:00 0
Mamak’ta Topraksız Tarım İçin İlk Sera Kuruldu

Mamak Belediyesi, tarım alanında stratejik adımlar ve modern yatırımlarla, tarım ve toprak çalışmalarında hamleler yapmaya devam ediyor. Belediye, tarımın cenneti Ekolojik Köy’de bir ilke daha imza atarak topraksız tarım serası kurdu. Bu kapsamda Ekolojik Köy’de bulunan seraya 480 adet marul ekildi.

 

İlk deneme ekimleri yapıldı

Dünya’da artan kuraklık ve toprak kaybı nedeniyle son yılların gözde alternatif tarım yöntemleri arasında yer alan topraksız tarım, daha az su, gübre ve işçilik maliyetinin yanı sıra yüksek verim avantajlarıyla alternatif tarıma ilgiyi her geçen gün artırıyor. İlçenin mevcut tarım potansiyelini güncel teknolojilerle geliştirmek ve sürdürülebilir tarıma öncülük etmek amacıyla hareket eden Mamak Belediyesi, Ekolojik Köy’de kurulan serada dört mevsim iyi tarım koşullarına uygun olarak sebze üretimine başladı. Çalışma kapsamında Ekolojik Köy’de topraksız tarım çalışmasının ilk adımı atıldı ve ilk deneme olarak 480 adet marul ekildi. Mamak Belediyesi, ilk ekim sonuçlarının başarılı olması halinde topraksız tarım çalışmalarını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Topraksız tarım çalışmasının verim, bitkinin raf ömrü, ekonomik değeri açısından, topraklı tarıma göre daha iyi olduğunu belirten Mamak Belediyesi Ziraat Mühendisi Zeliha Erdoğan, “Topraksız tarım, topraklı tarıma göre daha ekonomik, hijyenik, sağlıklı olup, el emeği azdır. İşin ekonomik kısmı ise daha kazançlı” dedi.

 

Yüksek ve sağlıklı üretim

Topraksız tarım serasında bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin elementleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iyi tarım uygulamalarına uygun gübrelerle karşılanıyor. Her bitki türüne özel besin reçetesi hazırlanarak doğal ve dengeli bir şekilde büyümeleri sağlanıyor. Kimyasal ilaç kullanılmıyor. Bu sayede insan sağlığına yararlı, doğal ve besleyici değeri yüksek ürünler elde ediliyor. Bu sistemin en büyük avantajı hem dar alanda yüksek üretim yapılabilmesi hem de kaliteli ve sağlıklı ürünler olduğu için katma değerinin yüksek olması.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: Mamak’ Topraksız Tarım Kuruldu
38° / 23.1°
  • BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,71% -0,31
  • EURO

    35,10% -0,38
  • GRAM ALTIN

    2451,15% -0,25
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45