MAMAK`TA,ORTAKÖY KURBAN PAZARI`NDA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Mamak Belediyesi, Ortaköy kurban alanında bayram hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 170 dönüm alan üzerine Ortaköy'de kurulan kurban satış ve kesim alanı her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlendi.

9.09.2014 15:37:49 0
MAMAK`TA,ORTAKÖY KURBAN PAZARI`NDA  HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

 Mamak Belediyesi, Ortaköy kurban alanında bayram hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 170 dönüm alan üzerine Ortaköy’de kurulan kurban satış ve kesim alanı her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlendi. Yapılan çalışmalarla 370 çadırlık kurban alanında 200 çadır şimdiden satıcısını buldu. Kurban bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaların eksiksiz devam ettiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı`nda sağlıklı, temiz ortamlarda kurban kesebilmeleri için elimizdeki imkânlarımızı seferber ettik dedi.

 Kurbanlar pazara veteriner kontrolünde girecek

Akgül, vatandaşların daha hijyenik şartlarda kurban alış verişlerini yapmaları için Kurban Bayramı öncesi tüm hizmetlerin titizlikle yürütülmesi için Zabıta Müdürlüğü’ne talimat verdi. Kurban Pazarı’na giriş yapacak kurbanlıklar, görevli zabıta ekipleri ve uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek kurban pazarına giriş yapacak. İnsan sağlığını tehdit eden kurbanlıklar pazara sokulmayacak. Ayrıca hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesimi ve kesilen hayvan atıklarını sokağa veya kamuya ait sair alanlara bırakan kişilere Kabahatler Kanunu`na göre cezai işlem uygulanacak.

 Belediye Kurban için Seferber Oldu

Kurban pazarında tuvalet ve banyoların bulunduğu 2 bina yer alacak. 24 saat görev yapan jandarma, zabıta, güvenlik görevlilerin yanı sıra İlçe müftülüğünce görevlendirilecek dini hizmetler danışma bürosu oluşturulacak. İtfaiye, otopark, veteriner ve doktorların bulunduğu sağlık merkezi noktasının yanına da seyyar kafeteryalar kurulacak. Tüm gün güvenliğin sağlandığı alanda hayvan taşıyan kamyon ve misafirlerin araçlarını park edebileceği 2 bin araçlık otopark yer alacak. Kurbanlar için kurulan çadırların arasına her 25 metrede bir su imkânı sağlanacak.

 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07