MANCHESTER UNITED ; 2 GALATASARAY ; 3

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. Hafta maçında Manchester United ile karşı karşıya geldi. Old Trafford’da oynanan mücadeleyi Galatasaray Deplasmanda 3-2 kazandı.

Spor 4.10.2023 09:18:00 0
MANCHESTER UNITED  ; 2  GALATASARAY  ;  3

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. Hafta maçında Manchester United ile karşı karşıya geldi. Old Trafford’da oynanan mücadeleyi Galatasaray  Deplasmanda  3-2 kazandı.

 

Gollerimizi 23. dakikada Wilfried Zaha, 71’de Kerem Aktürkoğlu ve 81’de Mauro Icardi kaydetti. Manu 17 ve 67’de Rasmus Hoejlund ile skor buldu. Aslanlarımız 4 puanla ikinci sıraya yerleşti. Bayern Münih ise 6 puanla zirvede bulunuyor. 

Oyunun ilk dakikalarında önde baskıyla başladık. Manchester United ilk dakikalarında bir sol bir de sağ kanattan ceza sahamıza girdi. 2. dakikada soldan Höjlund ile gelen United, onun soldan çevirdiği topta Bruno Fernandes’i ceza alanında buluşturdu. 17. dakikada savunmamızın arkasına Rashford sarktı. Onun ortasında Höjlund’a sadece kafayla dokunmak kaldı: 1-0.

Golden sonra toparlandık. Savunma arkasına Davinson Sanchez’in gönderdiği uzun topta Zaha, Dalot ile müthiş bir fizik mücadelesi vererek Onana’nın üzerinden topu filelere gönderdi: 1-1. 

Yağmurun şiddetini artırdığı dakikalarda Sofyan Ambrabat 29. dakikada Rashford’un pasıyla çizgiye indi. Onun ortasında Mount’un tehlikeli bölgeden şutunu son anda Abdülkerim Bardakcı araya girerek engelledi.

40. dakikalarda rakibe baskı kurduk. Sağ çaprazdan Tete’nin şutunu savunma engellerken dönen topta Kaan Ayhan ceza sahası dışından auta gönderdi. 43’te kalemizde tehlikeli bir pozisyon yarattı. Rashford’un soldan yarattığı tehlikede içeride Mason Mount’un şutu şans eseri takım arkadaşı Hannibal’a çarptı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

KRAL ICARDI ZORU SEVDİ

Manu ikinci yarıya Hannibal - Eriksen değişikliğiyle başladı. Biz ise aynı kadro ile sahadaydık. 

48’de golle burun buruna geldik. Kaan Ayhan’ın önde baskısıyla kazandığı topta Kerem Aktürkoğlu’nu ceza sahasına soktu. Solunda Tete opsiyonunu tercih etmeyerek golü deneyen Kerem’in şutu savunmaya takıldı. Organize bir atakla tekrar Manu kalesine gelen takımımızda Zaha’nın pasında soldan kat eden Kerem, güzel bir kontrolle kendine alan açtı; ancak savunma arkasına pası isabet bulamadı. 

51’de kalabalık gelen rakip takımda Bruno Fernandes’in ceza sahasından şutu üstten auta çıktı. 53. dakikada Rashford sağ kanadımızdan çok süratli şekilde savunmamızın arkasına sarktı. Muslera’yı karşısına alan İngiliz oyuncu, geriden kat eden Bruno Fernandes’e gol pası düşündü; ancak Sacha Boey mükemmel bir zamanlamayla araya girerek gol pasını kesti. 

58’de Höjlund’un golü net ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 61’de Torreira ve Tete oyundan çıktı. Sergio Oliveira ve Barış Alper Yılmaz oyuna dahil edildi. 60-62 arası Manu kalemize daha sık gelmeye başladı. Önce Rashford’un kafa vuruşu Muslera’da kalırken, ardından Mason Mount’un ceza alanı çizgisinden vuruşu direğin yanından auta çıktı. 

67’de Oliveira’nın pasında Sanchez dengesini kaybetti. Topu alıp savunma arkasına süratle kat eden Höjlund Muslera ile karşı karşıya kaldı ve topu filelerimize gönderdi: 2-1. 

70. dakikada eşitliği yakalama fırsatı ayağımıza geldi. Barış Alper’ın sağdan ortasında Onana’dan seken top sol kanatta Zaha’nın önüne geldi. Zaha yay üstündeki Kerem’in önüne çok iyi bıraktı ancak onun vuruşu direğin yanından auta çıktı.

71’de yine Barış Alper Yılmaz ile sağdan geldik. Sofyan Amrabat’ı peşine takan Barış Alper, geriden gelen Kerem Aktürkoğlu’na al da at dedi. Kerem güzel bir dokunuşla sol köşeden fileleri buldu: 2-2. 

Dakika 77 maçın kırılma anı oldu. Ceza sahasında Mertens gole giderken Casemiro’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasına gitti. Sarı kartı olan Brezilyalı, çift sarıyla ihraç edildi. Beyaz noktaya geçen Mauro Icardi topu auta attı. 

Moral bozmayan Aslanlarımız, Manu kalesini hedef tahtasına almaya devam etti. Sanchez’in uzaklaştırdığı topta savunma arkasında boşluğu bulan Icardi, Onana ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli süperstar şık bir aşırtmayla takımımızı öne geçirdi: 2-3. 

84’e farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştık. Galatasaray. Seri paslaşmalar ile sağ kanattan Boey savunma arkasına süratle sarktı ancak vuruşunda savunma araya girdi. 

90’da Manchester United ceza sahasının yakınından tehlikeli bölgede bir serbest vuruş kazandı. Bruno Fernandes’in vuruşu barajımızdan geri döndü. 90+1’de Barış Alper’in sürüklediği top sağ kanatta Sacha’ya geldi. Onun pasında Icardi’nin tek vuruşu direği sıyırarak auta gitti.  Kalan dakikalarda tempo üst düzeye çıkarken top iki kalede de gitti geldi. Manchester United'ın son olarak kazandığı serbest vuruşta Onana kalesinden çıktı. Savunmamızın karşıladığı topta hızlı atakta boş olan rakip kaleye gidemedik; ancak Manu'nun gönderdiği uzun topla ofsayt düdüğü çaldı. Maçı Galatasarayımız 3-2 kazandı.

AVRUPA’DAKİ SON 20 MAÇTA SADECE 1 MAĞLUBİYET

Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı 12'si UEFA Avrupa Ligi, 6'sı UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri, 2’si de Şampiyonlar Ligi grup maçı olmak üzere toplam 20 karşılaşmada sadece 1 kez mağlup oldu. Aslanlarımız, 28 Temmuz 2021 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda ekibi PSV'ye İstanbul'da 2-1'lik skorla kaybettikten sonra oynadığı 20 maçta 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

ICARDI YİNE SAHNEDE

Arjantinli futbolcumuz Mauro Icardi, attığı gollerle takımın önemli hücum silahı. Icardi, Süper Lig'de 7 kez rakip fileleri havalandırırken, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 3 gol sevinci yaşadı. Manchester United’ı deviren golü kaydeden süper golcümüz, gol sayısını 11’e çıkardı. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SPOR SERVİSİ


Anahtar Kelimeler: MANCHESTER UNITED GALATASARAY
25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00