Manikürü- Pedikürü balıklar yapıyor

Mersin'de devlet memurluğundan emekli olduktan sonra Ebru bayan kuaför salonu açan Üzeir Özdemir, Sivas Kangal doktor balıkları diye bilinen her derde deva balıkları Mersin'e getirerek manikür- pedükür ile müşterilerine hizmet veriyor.

Gündem 24.10.2013 16:39:11 0
Manikürü- Pedikürü balıklar yapıyor

Mersin’de devlet memurluğundan emekli olduktan sonra Ebru bayan kuaför salonu açan Üzeir Özdemir, Sivas Kangal doktor balıkları diye bilinen her derde deva balıkları Mersin’e getirerek manikür- pedükür ile müşterilerine hizmet veriyor.

 

Sivas`ın Kangal ilçesinin kavak köyü yakınlarında termallerde ve derelerinde yetişen sardalya ya benzeyen balık yapılan araştırmalar sonucu her türlü deri hastalıklarını iyileştirdiği gibi el ve ayakta bulunan ölü deriyi yiyerek manikür ve pedükür de yapabiliyor.

“ŞİFANIN ADRESİ OLDUK”

Kuaför salonunda oluşturduğu iki havuz ile müşterilerine hizmet veren ve talebin çok olması nedeniyle doktor balıklar için bir mekan arayışında olan Üzeir Özdemir, amacım sadece müşteriye hizmet dedi.

Özdemir, “Balıkların sağlık açısından hiçbir tehlikesi olmadığı gibi tam tersi her türlü deri hastalıklarına kalıcı çözüm sağlıyor. Ben tesadüfen bu balıkları keşfettim. Denemek amaçlı kuaför salonuma iki adet havuz yaptırdım. İlk zamanlar manikür ve pedikür amaçlı hizmet vermeye başladım. Sonrasında duyan müşterilerimiz hasta yakınları getirdi. 10 kişinin sedef ve deri hastalıklarını iyileştirdim. Talep her geçen gün artmaya başlayınca, özellikle erkeklerin daha çok talebini görünce mekan arayışına başladım” diye konuştu.

“DOKTOR BALIKLAR MASAJDA YAPIYOR”

Bir çok yeteneğe sahip olan balıkların şifanın yanı sıra güzelleşmede ve masajda da kullanıldığını ifade eden Özdemir balıkların bir mucize olduğunu söyledi.

Özdemir, “ Sırtı gümüşi karnı gri renktedir. Yaklaşık 3 ile 10 cm arası büyüklüğünde olup, kolayca insanların derilerine yaklaşmaktadır. Dişsiz balık olduğu için hiçbir rahatsızlık, acı vermeden tedavisini masaj yaparak veriyor. Bu balıklar besinini ölü derilerden alıyor. Bu nedenle ilk işleme derileri kaldırmayla başlıyorlar. Dudak darbeleriyle masaj yaparak yara, sivilce, sedef gibi bölgeleri deriden ayırıp sonrasında yiyorlar. Böylece hem müşterinin hastalığı tedavi oluyor hem de masaj yapılarak rahatlıyor. Bazen hiç hasta olmadıkları halde sırf masaj yaptırmaya gelen müşterilerimiz de oluyor. Bu işe yeni başladığımız için, şuan deneme aşamasında olduğumuz için fiyatlarımızı da çok düşük tuttuk. Masaji manikür, pedükür için gelenlere yani tek bir seferlik gelenlere 15 TL ile hizmet veriyoruz. Hastalarımızın tedavisi 21 gün sürdüğü için onlara özel indirim yapıyoruz. Seansı 10 TL ile hizmet veriyoruz. Seanslarımız 45 dakika ile 1 saat arası değişiyor” şeklinde konuştu.

“BALIKLAR PROTEİNİNİ DERİDEN ALIYOR”

İnsanların derilerine yaklaşmaları ve masaj yapmalarında özelliğin protein besi yetersizliği olduğuna dikkat çeken Özdemir, doktor balıkların, cilt ve ten üzerindeki ölü deri parçalarını ve çeşit genetik cilt hastalığı Atopik dermatit`i kemirerek besin aldıklarını söyledi.

Özdemir, “Doktor balıklar hastalıklı olan bölgede yoğunlaşarak orada çalışıyorlar. Bir çeşit tuz salyasından kemirme sırasında deri altına karışmakta ve bu Psoriasis cilt hastalığını iyileştirmektedir. Bu balıklarla tanıştığım günden beri sürekli araştırma yapıyorum. Hijyen çok önemli. Hastalarımız ya da masaj ve güzelleşmek için gelen müşterilerimizin uygulanacak bölgeleri iyice yıkandıktan sonra akvaryuma alıyoruz. Seans bittikten sonra 15 dakika boyunca UV ışınlarıyla su temizleniyor. Bu temizleme süresince kimseyi almıyoruz. Her koltuğun altında UV cihazlarımız mevcut. Hastaların ya da müşterilerimizin sağlığı bizim için çok önemli. Biz maddi beklenti için bu işe başlamadık. İnsanların sağlığına kavuşmasında öncülük etmemiz bizim en büyük kazancımız” diye konuştu.

“ÇOK FARKLI CİLT HASTASI GELİYOR”

Mersin’de bir ilk olması nedeniyle farklı yerlerden balıkları ve çarelerini öğrenmek amacıyla çok fazla insanların geldiğini ifade eden Özdemir, Bu taleplerle birlikte Doktor Balık Hastanesi kurmayı düşündüğünü söyledi.

Özdemir, “Tahriş olmuş durumdaki veya herhangi bir enfeksiyondan oluşmuş cilt dokusundaki yaraları; egzama, cerahatli sivilceler ve hatta tıpta tedavisinin imkansız olduğu bilinen Sedef hastalığı gibi cilt hastalıkları 2-10 cm arasında büyüklüğü değişen doktor balıklar tarafından iyileştirilmekte ve izleri kaybolmaktadır. Türkiye’de bazı illerde tedavi amaçlı açılan yerler ve kaplıcalar bulunmakta. Mersin’de biz bir ilki gerçekleştirdik.  Uygun olan tedavi şekli günde 2 saat ve 21 gündür. Bu tedavi süresince ne kadar cilt rahatsızlığı varsa hiçbir tahriş, kanama olmadan yok oluyor. Güvenlere doktor balıklara kendinizi teslim edebilirsiniz” dedi.

 

 

AHA-BEDİA BARAK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90