MANSUR YAVAŞ AÇIKLADI: ANKAPARK BAHAR AYLARINDA ÜCRETSİZ OLARAK AÇILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 801 milyon dolara mal olan ve 3,5 yıl süren hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla devredilen Ankapark’ı tekrar vatandaşların hizmetine sunmak için aralıksız çalışıyor.

Ankara 23.01.2024 14:14:00 0
MANSUR YAVAŞ AÇIKLADI: ANKAPARK BAHAR AYLARINDA ÜCRETSİZ OLARAK AÇILACAK

Mansur Yavaş, Ankapark’ın Ankaralıların anketle karar verdiği şekilde; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açılacağını duyurdu.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 801 milyon dolara mal olan ve 3,5 yıl süren hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla devredilen Ankapark’ı tekrar vatandaşların hizmetine sunmak için aralıksız çalışıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı mevcut havuzlardaki tamir ve revize işlerini, Fen İşleri Daire Başkanlığı ise altyapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

OYUNCAKLAR KİRALAMAK İSTEYEN İŞLETMECİLERE VERİLECEK

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ankapark’ta devam eden çalışmalar hakkında Başkentlileri bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yıllar sonra mahkeme kararıyla devraldığımız Ankapark'ta elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Rekreasyon alanını Ankara halkının anketle karar verdiği şekilde; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açacağız. Oyuncakları ise tek tek kiralamak isteyen işletmecilere vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ŞUBAT AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yıllar süren hukuk mücadelesi sırasında parkta yaşanan hırsızlık vakaları neticesinde çalınan kabloları yenileyerek altyapı çalışmalarına başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı; trafo merkezleri, ana dağıtım blokları, dağıtım merkezleri ve altyapı galeri hattında bulunan tüm kablolardaki yenileme çalışmalarını şubat ayında tamamlamayı planlıyor.

Ankapark’ta vatandaşların keyifle ve güvenli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlamak için de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, parktaki güvenlik sistemleri ile ilgili proje çalışmalarına devam ediyor.

 

MEVCUT HAVUZLARDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ise Ankapark’ta bulunan mevcut havuzlardaki bakım, onarım ve yalıtım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında; mevcut havuzlara su yalıtım uygulaması yapılırken su doldurulmadığı için güneş ve soğuk havanın zarar verdiği yalıtım sistemi sökülüp yerine ısı kayıplarını engelleyen ve enerji tasarrufu sağlayan membran döşendi. Ayrıca, mevcut mekanik sistem odaları ile su dolmuş ve zarar gören tüm pompa, filtrasyon ve mekanik hat sistemleri tamir ve revize ediliyor.

Hırsızlık vakaları neticesinde eksilen, çalınan ve zarar gören havuz aydınlatmaları ve enerji besleme hatlarında da yenileme çalışmaları devam ediyor.

3,5 yıl süren hukuk mücadelesi sonrası parkı devralan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parkta sürdürdüğü altyapı ve havuzdaki çalışmalarını bahar aylarında tamamlayıp vatandaşın hizmetine açmayı planlıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19