MARDİN 21. EMİTT FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB`in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş ortaklığında düzenlenen 21. Doğu Akdeniz Uluslarara

Turizm 26.01.2017 15:09:13 0
MARDİN 21. EMİTT FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş ortaklığında düzenlenen 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açıldı. 

 

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) ,Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin  katıldığı 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açıldı. 

 

21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Fuarının ilk gününde , Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD)Başkanı Özgür Azad Gürgör ve Genel Sekreter Aslan Paşaoğlu ile birlikte ziyaretçileri karşılayarak, Mardin’in sahip olduğu tarihi, mimari ve kültürel değerleri anlatıyorlar..

 

 

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD)Başkanı Özgür Azad Gürgör Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada MARDİN  Markasını ön plana çıkardıklarını, tanıtımda turizmin tüm bileşenleriyle ortak hareket ettiklerini belirterek “ Amacımız katıldığımız tüm fuarlarda, yaptığımız tüm tanıtımlarda MARDİN Markasını ön plana çıkarmak. Ve bunu ayırımsız tüm turizmcilerle, turizm sektöründe hizmet verenlerle yapmak istiyoruz. Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan EMITT’te  standımız ve etkinliklerimizle başarılı bir tanıtım çalışması yapacağımıza inanıyorum. Fuarda tanıtıma destek veren başta Dicle Kalkınma Ajansı  ve tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Fuar'ın  Mardin Turizmine  ve Turizmcilerine önemli katkı yapmasının beklendiğini belirterek,Fuar'da  Mardin Turizminin tüm bileşenlerinin ortak hareket ederek,Tanıtım için özverili çalışmalar yaptığını bunun sonuçlarını da en kısa sürede alacaklarına inancım tamdır.Emeği geçenleri kutluyorum.Başarılı bir Fuar ve İyi bir Turizm sezonu diliyor,Herkesi kutluyorum.''Dedi.

 

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün başlayan ve Mardin'in tanıtımına önemli katkı sağlaması beklenen 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açıldı. 

 

 

Mardin yöresel Ürünlerinin tanıtımın yanısıra,Mardin Kültürünün ve yöresel müziğinin de tanıtıldığı bu yılki 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT),Fuarının açılışına Mardin Ak Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,MARSEV Genel Başkanı Kemel Nehroozoğlu,MAREV  Genel Başkanı Haluk Eldem, ,İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Beşir Tunç,Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr.Ahmet Ağırakça,Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı,DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Ak Parti eski Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel,Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk,Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör,  Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü Alaattin Aydın ,MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter,Bahçelievler Mardinliler Derneği Başkanı Ahmet Fuat Bodur,İstanbulda faaliyet gösteren STK yöneticileri ve İstanbul'da yaşayan Mardinli vatandaşlar  yoğun bir şekilde katıldı.

 

İstanbul'da yaşayan Mardin yöresel  Müziğinin önemli isimleri  Hasan Çuha,Mahmut Mardinli'nin yanısıra Mardin Reyhani Müzik grubu   fuar boyunca sahne alarak,ziyaretçilere canlı olarak Mardin müziğini tanıtacaklar.

 

Fuarın açılışında konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, fuarın açılışına katılan Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri Talep Rifai'ye teşekkür etti.Fuara katılan konuk bakanlara, uluslararası turizm örgütlerinin temsilcilerine de teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:


"Bu birliktelik, kendi başına bir mesaj oluşturuyor. Sadece burada olmamız ve birlikte olmamız bile dünyaya verilmiş bir mesaj. Evet, biz buradayız ve daha iyi bir dünya için hep birlikte mücadele etmeye, hep birlikte dayanışma içinde dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Turizm artık, turizmden fazla bir şey olmaya başladı. Turizm aynı zamanda dünyada barışın, huzurun, güvenliğin de zemini olmaya başladı. O bakımdan bugünkü 21. EMITT Fuarı, dünyaya ve dünyayı daha yaşanmaz bir hale getirmek isteyen karanlık güçlere karşı bir meydan okuma. Burada bir medeniyet hamlesi gerçekleşiyor. Bu hamleye, bu harekete, bu mücadeleye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. 21. EMITT Fuarı'nın dünya barışına, sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine katkıda bulunmasını diliyorum."



Bugün bütün dünyada 1950'lerde 25 milyon olan turist sayısının 1 milyar 200 milyonun üzerine çıktığını anlatan Bakan Avcı, "Bu şu demek; turizm destinasyonu ülkeleri olarak, birbirimizle rekabet etmemize gerek yok. Bu 1 milyar 200 milyon, önümüzdeki dönemde sizlerin de gayretleriyle 2 milyara yaklaşacak. Dolayısıyla her ülke, istediğinden daha fazla turisti ağırlayabilecek imkanlara sahip olacak. Bu yıl Türkiye'ye gelenler, gelecek yıl Tunus'a gidecekler. Bu yıl Filistin'e gidenler, önümüzdeki yıl Makedonya'ya gidecekler. Dolayısıyla dünya barışına, dönüşümlü olarak katkıda bulunacaklar. O bakımdan turizmdeki rekabet, yıkıcı bir rekabet değildir. Tam tersine turizmdeki rekabet, birbirini besleyen ve çoğaltan bir rekabettir." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kültür ve Tuizm Bakanı Avcı,Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri  Taleb Rifai, Avrupa Otel Restoran ve Kafeler Birliği Başkanı Susanne Kraus- Winkler, Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Feibig, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.



Bakan Avcı ve beraberindekiler açılışın ardından fuarda yer alan bazı stantları gezdi, ülkelerin yerel sanatçılarının gösterilerini izledi, bazılarına da eşlik etti.



TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki 70 bin metrekarelik 12 salonda gerçekleştirilen fuarda 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluş, dünyanın dört bir yanından tatil destinasyonlarını tanıtıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90