MARDİN 2.ULUSLARARASI ANKARA COĞRAFİ ÜRÜNLER ZİRVESİNDE...

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından "Anadolu`dan Dünyaya" temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`ın katıldığı bir törenl

20.09.2019 09:27:29 0
MARDİN 2.ULUSLARARASI  ANKARA COĞRAFİ ÜRÜNLER ZİRVESİNDE...

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından "Anadolu'dan Dünyaya" temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı bir törenle başladı.

 

ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu'nda dün açılan Zirvede Mardin Valiliği ve Kızıltepe Ticaret Odası 2 Ayrı stand açarak misafirlere Mardin'in coğrafi ürün markası olmaya aday ürünlerini tanıtıyor.

 

Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik başkanlığında,Derik Kaymakamı Hakan Fidan,Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy,Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar,Mardin'in tanıtımına katkı sağlamaya  çalışıyor.

 

Mardin'in yöresel ürünlerinin tanıtımı amacaıyla Mardin yöresel Ürünlerinin tanıtımı amacaıyla stand ziyaretçilerine Mardin'in  ünlü yöresel ürünlerinden Cevizli Sucuk(İKUDE),Badem Şekeri(IMLEBBES),Sembusek,Mardin Leblebisi,Ömerli Üzümü gibi yöresel ürünler ikram ediliyor.Ayrıca Midyat Telkari Gümüş işleme ürünleri de hem tanıtımı hem de satışı yapılarak ziyaretçilere tanıtılıyor.

 

Kızıltepe Ticaret Odası standında da Öter tarım tarafından üretilen dünyaca ünlü Mardin Buğdayı ve Mardin Mercimeğinin tanıtımı yapılıyor.

 

Mardin standının ilk gün ziyaretçileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan,Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, ATO Başkanı Gürsel Baran,Mardin&Kızıltepe ve çevresi sosyl yardımlaşma kültğr derneği başkanı Fahrettin Enez,Saadet Partisi Çankaya ilçe seçim işleri Başkanı Mehmet Bağış,DEKİNSAN Grup ortaklarından Mardinli İş Adamı Hasan Keleşoğlu ve Ankara Ticaret Odası Bürokratları ziyaret etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan Mardin Valiliğinin açtığı standı ziyareti sırasında Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Derik Kaymakamı Hakan Keleş tarafından kendisine Dünyaca ünlü Derik Zeytini ikram edildi.Derik zeytinin lezzetine hayran kalan Emine Erdoğan,İngilterede Altın Madalya alan Derik Zeytinyağı hakkında da yetkililerden bilgi aldı.ATO Başkanı Gürsel Baran' a da  Mardin Valiliği standını ziyareti sırasında Derik Kaymakamı Hakan Kafkas tarafından kendisine İngiltere'de düzenlenen 'Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda altın madalya ödülü alan Derik Zeytinyağı hediye edildi.

 

2.Ankara Uluslararası Coğrafi Ürünler zirvesi 3 Gün  boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilere açık olacak.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19