MARDİN 5.BULGUR FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Bulgurcular Derneği?nin katkılarıyla Karayolları Parkında saat 12.00?de başlayan ve etli bulgur pilavı, mehir, kısır ve hedik ikramlarının yanı sıra müzik dinletisi ve ödüllü yemek yarışmasının yer aldığı ?Mardin 5.

Mardin 17.05.2016 07:37:53 0
MARDİN 5.BULGUR FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Bulgurcular Derneği’nin katkılarıyla Karayolları Parkında  saat 12.00’de başlayan ve  etli bulgur pilavı, mehir, kısır ve hedik ikramlarının yanı sıra müzik dinletisi ve ödüllü yemek yarışmasının yer aldığı “Mardin 5.Bulgur Festivali” ne ilgi yoğun oldu.
Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Bulgurcular Derneği tarafından 5.  geleneksel bulgur festivali düzenlendi.
Mardin Karayolları Parkında düzenlenen festivale, Mardin Vali Yardımcıları, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Mardin'li vatandaşlar katıldı.  
 
Festivalin yapıldığı alanda yaklaşık iki bin misafir ücretsiz etli bulgur ve bulgurdan yapılan yemekler yedi.
Türkiye’de sert bulgurluk buğdayın yetiştirildiği illerin başında gelen Mardin’de geleneksel hale getirilen şenliklerde dev kazanlarda pişirilen bulgur pilavları misafirlere ikram edildi.
Bulgurdan yapılan çeşitli yemekler de jüriler önünde birbiriyle yarıştı. Dereceye giren yemek sahiplerine çeşitli ödüller verildi.
Mardin Bulgurcular Derneği tarafından Organize edilen 5. Bulgur Pilavı Festivali merkez Artuklu İlçesi’nin Karayolları Parkında yapıldı.  Artuklu Üniversitesii'nin işbirliği ile  gerçekleşen festivale, Mardin Organize Sanayi Bölgesi, Kızıltepe Ticaret Odası, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ile Kızıltepe Yemek ve Barınma Odası ise sponsor oldu. Festivalle Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, vali yardımcıları, Artuklu İlçesi Kaymakamı, İthalatçılar Derneği Başkanı ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kendisinin de geçmişte çiftçilik ile uğraştığını belirterek, Mardin bulgurunun il ve ülke ekonomisindeki önemine değindi.
Mardin’in tarım sanayisi ve girişimciliği ile Türkiye’nin en önemli kentlerden birisi olduğunu söyleyen Mardin BB Başkanı Ahmet Türk, “ Mardin, bu gün baktığımızda un ihracatı 460 bin ton ile hemen hemen Türkiye’de rakibi olmayan bir il haline gelmiştir.  Mardin bulguru Türkiye’deki ihracatın yüzde 40’i olarak dünya ve iç piyasaya sevk ediliyor” dedi.
Mardin’in önemli ve stratejik bir kent olduğunu vurgulayan Türk, “ Ortadoğu’da çatışmalı bir süreç var. Bu sürecin bitmesi durumunda Mardin Suriye’nin yapılanmasında inşaat, gıda ve diğer alanlarda çok önemli bir rol oynayacak. Yine Irak ve Ortadoğu’ya yapılacak ihracattın merkezine dönüşecek. Bu nedenle biz Mardinliler olarak yarını düşünerek bugünden itibaren kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Çünkü Mardin Ortadoğu’da önemli bir kent. Mezopotamya’nın başkenti. İhracattın en fazla Ortadoğu’ya ve diğer ülkelere yapılan bir kent olarak bizim örgütlenmemiz ve hazırlanmamız gerekiyor” diye konuştu.
Festival yapılan konuşmalar ardında yekem yarışması ile devam etti. Çeşitli bulgur yemeklerin bulunduğu stantlardan vatandaşlara yemek dağıtıldı.  Yemekyarışması yapıldı.Yemek yarışmasına katılan  aşçılara plaket verildi. 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

 

 
 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00