MARDİN AİLE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRÜ NUSAYBİNDE

Mardin ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk ve beraberindeki heyet Nusaybin Esnaf ve Sanatklar Odası Başkanı Abdulgani Bilge ve Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Mahsun Özmen, Nusaybin Ticaret Borsası Başkanvekili Aldulhekim Aytemur ve yönetim kurullarıyla b

Mardin 13.10.2016 17:26:07 0
MARDİN AİLE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRÜ NUSAYBİNDE

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör olayları nedeniyle göç edip tekrar Nusaybin’e dönen vatandaşların  yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk koordinatörlüğündeki ASDEP personelleri gerekli önlemleri alarak vatandaşlarımızın hayatında telafi edilemez mağduriyetler ortaya çıkmaması için bir dizi faaliyet yürütülüyor.

 

Mardin ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk ve beraberindeki heyet   Nusaybin Esnaf ve Sanatklar Odası Başkanı Abdulgani Bilge ve  Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Mahsun Özmen, Nusaybin Ticaret Borsası Başkanvekili Aldulhekim Aytemur ve yönetim kurullarıyla bir dizi görüşmeler yaparak ASP Mardin il teşkilatı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

Yapılan çalışma ve ziyaretlerle ilgili olarak Mardin ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk “Vatandaşlarımızın müdürlüğümüze başvurularını beklemeden ASDEP personelleri ile kendilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar Nusaybin SYDV ile koordineli çalışarak 40 günde 6188 hanenin sosyal incelemesi yapılmış, hem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün hizmet modellerinden hem de Nusaybin  Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hizmet modellerinden yararlanması için azami çaba gösterilmiştir. Sosyo ekonomik yardımlarla, psikososyal destek yardımlarıyla ve sosyal uyum ve adaptasyon çalışmalarıyla yaraların bir önce kapanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süreçte Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Odası vb. meslek kuruluşlarımızın bu konuda yardım ve çözüm önerileri bizim için çok kıymetli olduğunu beyan eden EFETÜRK, meslek kuruluşlarımızın sorunlarını ve taleplerini ilgili yerlere bildirmek ve çözüm ortağı olmak için elimizden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

 

STK’lar ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin EFETÜRK’e Nusaybin konusunda hassasiyetle yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler. Ticaret ve Sanayi odası başkanı Mahsun ÖZMEN üzerinde Esmaül Hüsna yazılı vazo hediye etti.

 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00