MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE BUTİK GİYİM MAĞAZASI AÇILDI
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı?na bağlı olarak faaliyet gösteren Kızılay Öğrenci Topluluğunun girişimleri ve Kızılay Mardin Şubesinin destekleri ile Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünde butik giyim mağazası Mardin Va
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kızılay Öğrenci Topluluğunun girişimleri ve Kızılay Mardin Şubesinin destekleri ile Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünde butik giyim mağazası Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
Bir yıl boyunca ilk bin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisinin yaralanacağı butik mağaza açılışına; Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızılay Genel Merkez Yönetim kurulu üyesi Ercan Tan, Artuklu Kaymakamı Hasan Gökpınar, Üniversitemizin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vahap Özpolat ve Prof. Dr. Sibel Derviş, Genel Sekreter Yardımcılarımız M. İkbal Saylık, Edip Özkan ve M. Beşir Büyüktaş, Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Ceylan ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Bayar, Mardin İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Berhuni, Kızılay Mardin Şubesi Başkan ve üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, fakülte ve yüksekokullarda maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin tespit edildiği bilgisini veren SKS Daire Başkanı Mehmet Bayar, sosyo-ekonomik açıdan desteklenmesi gereken öğrencilere sunulan yemek ve konaklama gibi çeşitli burs imkânlarının yanında giyim konusunda da öğrencilerin destekçisi olduklarını ifade etti.
Bir yıl boyunca Kızılay Öğrenci Topluluğu tarafından işletilecek olan butik mağazanın hayır kurumları tarafından desteklenmesi durumunda sürekli olarak açık kalabileceğini söyleyen Bayar, SKS tarafından belirlenen ilk grup bin ihtiyaç sahibi öğrencinin, Merkezi Kampüs alanı Edebiyat Fakültesi binasında hizmete giren ‘Türk Kızılayı Mardin Butik Mağazası’ndan kullanılmamış kıyafetleri ücretsiz alabileceklerini ifade etti.
Kızılay Mardin Butik Mağazasının Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılmasından ve öğrencilere hizmet verecek olmasından dolayı oldukça memnun olduğunu ifade eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızılay’ın çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahap Özpolat, Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin ağırlıklı olarak orta düzey gelir seviyesine sahip gruplardan oluştuğuna değinerek, bu tür sosyal yardımların öğrencilere ciddi katkı sunacağını söyledi ve bu tür bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan’ın şahsında tüm Kızılay kurumuna teşekkür ettiklerini bildirdi.
Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da, 36 üniversitede mevcut olan bu uygulamanın MAÜ’de de açılmasından memnun olduklarını belirterek bu hizmetin devamlılığı için şehirdeki kurum/kuruluş ve şahısların desteklerinin önemli olduğunu söyledi.
Açılış programı, kurdela kesiminin ardından mağazanın incelenmesi ile son buldu.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
2
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
3
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
4
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
5
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
6
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
7
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
8
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
9
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
10
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
11
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,32% 0,21
-
GRAM ALTIN
6333,23% 1,40
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00



