MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ`NDE SU ÜSTÜNE YAZI YAZMAK

Mardinli Araştırmacı-Yazar Gazeteci Doğan Bekin Mardin Artuklu Üniversitesi konusunda bir Değerlendirme yaptı

Mardin 14.06.2016 13:00:44 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ`NDE SU ÜSTÜNE YAZI YAZMAK

Mardinli Araştırmacı-Yazar Gazeteci Doğan Bekin Mardin Artuklu Üniversitesi konusunda bir Değerlendirme yaptı

Araştırmacı-Yazar Gazeteci Doğan Bekin Mardin Artuklu Üniversitesi konusunda  yazdığı Değerlendirme yazısı şöyle:

''Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, geçmişten gelen istisnai mimari eserleriyle haklı şöhreti yedi düvele yayılmış, tarihi topografyası, antik yerleşimleri, ören yerleri ile Dünya'nın sayılı kült yerlerinden Mardin, tüm medeniyetlerini gözler önüne sererken, Naili'nin;

"Nayin ki çıkar zemzeme sürahlarından
Bülbüller öter sanki gülün şahlarından" dizesinde olduğu gibi, çok kişi bülbül yuvasını andıran Mardin'den çıkan devasa medeniyet havzasının tamamlayıcısı kabilinden ortaya çıkan Mardin Artuklu Üniversitesi, bizleri hayalı sükuta uğratmaya devam etmektedir.
URLAP sıralamasına 130 üniversite arasından 127. sırada adeta çakılı kalmış olan Mardin Artuklu Üniversitesi(http://tr.urapcenter.org/2015/2015_t9.php)'nin bu başarısızlığının ardındaki sebepleri uzun uzadıya burada derç etmeye gerek yok düşüncesindeyiz.
Ama aşağıdaki Yönetim Kurulu fotoğrafları ufuk açıcı nitelikte olsa gerek.
1.Fotoğraf: Prof.Dr. Ahmet Ağırakça-Üniversite Rektörü
2. " : Prof.Dr.Ahmet Ağırakça - Edebiyat FakültesiDekan Vekili
3. " : Prof.Dr.Ahmet Ağırakça - İslami İlimler Fak.Dekan Vekili
4. " : Prof.Dr.Ahmet Ağırakça - Mühendislik-Mimarlık Dek.Vek.
(Dokuz kişilik üniversite yönetim kurulunun dört üyesi aynı kişi)
Böyle bir üniversiteden başarı beklemek mümkün mü?
Sultan Abdülhamid Han döneminin Baş MabeyncisiEmin Bey, Ethem Paşa'ya yazdığı irâde-i seniyye(Sultan talimatı) ile , kilar-ı humâyun(Sultan'ın özel mutfağı) için malzeme isterken, bunu fırsat bilen Ethem Paşa; "bugün nâil olduğum şu iltifata karşı nasıl ar-ı teşekkür edeceğimi şaşırıp, emr ü ferman-ı hümayun buyrulan malzemeleri derhal takdim etmeye hazır olacağım cümlesiyle Sultan Abdulhamid Han'a yazdığı cevabî mektup malzeme temininden çok, , kendisine duyulan iltifatın teveccühe delaletini ortaya koymaya çalışır.
Bu cümleden hareketle, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin de artık YÖK'ün ortaya koyduğu "meritokrasi" kıstasları ölçüsünde, hakkeden ve ehil sahibi akademisyenlerin işbaşına getirilmesi gerekliliğinin en somut göstergesi ve örneği olsa gerek.

Akademik intihallerin boy gösterdiği,geçmişte yabancı dil bilmeden, yabancı dil sınavlarından yüksek puanların alındığı, dış ülkelerin ajanlarının kol gezdiğii bu üniversite ile ilgili korkunç iddiaların artık YÖK tarafından masaya yatırılma zamanı geldi kanaatini taşıyoruz.''Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78