MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ STANDINA ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Türkiye`de faaliyet gösteren 47 üniversitenin katılımıyla İstanbul?un Bağcılar ilçesinde düzenlenen ?Üniversitemi Seçiyorum Kampüs Bağcılar? tanıtım fuarına Mardin Artuklu Üniversitesi damgasını vurdu.

Mardin 16.05.2017 11:38:39 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ STANDINA ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Türkiye'de faaliyet gösteren 47 üniversitenin katılımıyla İstanbul’un Bağcılar ilçesinde düzenlenen  “Üniversitemi Seçiyorum Kampüs Bağcılar” tanıtım fuarına Mardin Artuklu Üniversitesi damgasını vurdu.

 

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla, 12’nci sınıf öğrencileri ve üniversiteye hazırlananlara yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenen “Üniversitemi Seçiyorum Kampüs Bağcılar” tanıtım fuarına katılan Mardin Artuklu Üniversitesi, ziyaretçi öğrenciler ve eğitim-öğretim yetkilileri tarafından çok büyük bir ilgi gördü

.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin eğitim imkânları hakkında bilgi almak üzere üniversite standı önünde büyük bir yoğunluğun gözlendiği fuarda, öğrenci ve akademisyenlere ayrıntılı bilgiler sunularak üniversitenin eğitim imkânları bütün yönleriyle anlatıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar’ın ziyaret ettiği Mardin Artuklu Üniversitesi standı önünde konuşan Lokman Çağırıcı, Mardin şehrinin tarihi özelliği ve mimari yapısına dikkat çekerek, Mardin Artuklu Üniversitesiyle ortaklaşa “Unutturulan Zafer: Kutü’l-Amâre” Uluslararası Sempozyumunu düzenlediklerini ifade etti.

 

Üniversitenin bünyesine kazandırdığı yeni fakülte ve bölümlerle Mardin’e katma değer kattığına işaret eden Çağırıcı,

 

''Eğitime yapılan yatırımlar, bir şehrin ve ülkenin kalkınması için yapılacak en önemli faaliyettir. Mardin Artuklu Üniversitesi yetkilileri davetimize icabet edip buraya kadar gelerek modern eğitim anlayışındaki tecrübelerini öğrencilerimize açtığı için kendilerine çok teşekkür ederim.'' dedi.

 

Öğrencilerin üniversite tercihlerine etki eden öncelikli nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak ve Mardin Artuklu Üniversitesinin kurumsal kimliği, eğitim ve sosyal olanaklarının yanı sıra  fakülte, bölüm ve yüksekokullarıyla ilgili  bilgileri geniş geniş bir öğrenci kitlesine ulaştırarak, fark etmelerini, benimsemelerini ve desteklemelerini sağlayabilmek için tanıtım faaliyetlerinin önemine değinen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

 

“Bağcılar Belediyesinin tanıtım fuarında üniversite tercihinde bulunacak öğrencilerimize katalog, broşür ve diğer tanıtım materyallerini dağıtarak, kısaca ‘Neden Mardin Artuklu Üniversitesini seçmeliyim’ sorusunu ayrıntılarıyla cevaplandırmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

 

200 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar İlçe Belediyesi ile Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve iki gün süren “Üniversitemi Seçiyorum Kampüs Bağcılar” tanıtım fuarına 47 devlet ve vakıf üniversitesi katılım gösterdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88