Mardin Artuklu Üniversitesinde Kutlu Doğum Programı

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından ?Kutlu Doğum Haftası? münasebetiyle Rektörlük Konferans Salonunda ?Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed?in İnsanlığa Evrensel Mesajı? temalı bir program düzenlenecek.

24.04.2016 08:26:24 0
Mardin  Artuklu Üniversitesinde Kutlu Doğum Programı

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle Rektörlük Konferans Salonunda “Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in İnsanlığa Evrensel Mesajı” temalı bir program düzenlenecek.

 

Kur’an tilâveti, dört dilde hadis-i şeriflerin okunması, ney dinletileri ve ilahilerin okunmasının ardından, Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sahnelenecek.


Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın Hz. Muhammed’in “Evrensel Mesajı” konulu konferansı ile devam edecek Kutlu Doğum Programında değişik etkinlikler yer alacak.

“İnsanlığa büyük bir lütuf ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftasını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; “Sevgi ve merhametin kaynağı, yaratılmışların en şereflisi Peygamber efendimizin doğumu, tüm insanlık için kurtuluş, huzur ve mutluluğun habercisi olmuştur.” dedi.

Toplumda kin ve nefretin, çatışmanın alevlendirildiği, inanca saygının esasında insanı tekrim etmek olduğu anlayışının zayıfladığı çağımızda, peygamberimizin emsal hayatının tatbik edilmesine en fazla muhtaç olduğumuz bugünlerde O’nun mukaddes mesajının evrensel bir değer taşıdığını belirterek,

“Bu vesileyle icra edeceğimiz “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğinin İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getireceğini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Artuklu Üniversitesinin hazırladığı ve tüm Mardin halkının davetli olduğu Kutlu Doğum programı, 25 Nisan 2016 tarihinde Saat 20.00’de Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30° / 17.4°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% -0,02
  • EURO

    34,93% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2427,19% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3910,49% 0,00