MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi 2014-2015 Öğretim Yılına ait Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni, Öğrencilerin,Velilerin ve Akademisyenlerin coşkulu katılımıyla kutlandı.

Mardin 3.06.2015 20:34:03 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi 2014-2015 Öğretim Yılına ait Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni, Öğrencilerin,Velilerin ve Akademisyenlerin coşkulu katılımıyla  kutlandı.

 Mardin Artuklu Üniversitesinde ilk kez Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet coşkusunun birlikte kutlandığı törene Pilav Şenliği ile başlanılması Üniversitede yapılan kutlamalara farklı bir hava kattı.

 Törene Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Çetindağ ve Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Fakülte Dekanları ve Yüksekokul  Müdürleri ve Sekreterleri  katıldı.

 Katılımın yoğun olduğu baharın ve mezuniyetin şölenle kutlandığı törende konuşma yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça;

 “Bugün Üniversite olarak birçok ilki bir arada yaşıyoruz. Bahar şenlikleri ve Mezuniyet Törenini bir arada ve Üniversitemizin Merkez Kampüsü’nde gerçekleştiriyoruz. İlk kez Edebiyat Fakültesine ait, Kürt Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji Bölümünden, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokuluna ait Konaklama İşletmeciliği Bölümünden, Ömerli MYO’ya ait  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünden ve Nusaybin MYO’ya ait Dış Ticaret Bölümünden mezun veriyoruz. Üniversite olarak  toplamda 2 Bin  385 öğrencimizi meslek hayatına uğurlamanın gururunu yaşıyoruz.” dedi

 Mardin Artuklu Üniversitesini teknolojik, fiziki ve akademik yeterlilikleri ile adından söz ettirecek ve Ülkede aranan mezun profilinin Artuklu Üniversitesinden karşılanmasını sağlayacak çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Ağırakça;

 “Biz öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz bizim için son derece önemli ve değerlidirler. Öğrencilerimiz bizim nezdimizde çiçek gibi, inci gibidirler.  Sevgili öğrenciler her biriniz nadide bir cevhersiniz. Yeter ki kendinize güvenin ve aldığınız akademik eğitimlerinizin üzerine hayat boyu yeni donanımlar ekleyin. Üniversitemizi en iyi temsil edecek olan sizlersiniz, mezun öğrencilerimizin mesleklerindeki başarısıdır. Bu yüzden sektörde aranan nitelikte bireyler olmak için sürekli kendinizi geliştirmenizi ve asla yetinmemenizi tavsiye ediyorum.”dedi.

  Öğrenci velilerini ve öğretim üyelerini öğrencilerin yetişmesinde ki katkıları ve gösterdikleri özverilerinden dolayı kutlayan Ağrırakça ; 

“Büyük fedakârlıklarla bugünlere getirdiğiniz çocuklarınız, Mardin Artuklu Üniversitesinden mezun oluyorlar. Onlarla hepimiz gurur duyuyoruz. Bu gurur tablosunda değerli hocalarımızın ve okul çalışanlarının da fevkalade katkıları vardır.” sözleriyle öğrenci velilerine teşekkür etti.

 Mezun öğrencilere, kâinatın en şerefli ve en mukaddes varlığı olan insana hizmet götürme hususunda sürekli gayret içinde bulunulması tavsiyesinde bulunan Ağırakça,  “İnsanlar arasında din, dil, ırk farkları gözetmeksizin her türlü yardım ve hizmetin verilmesi gerektiğini de vurguladı.

 “Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır” diyen Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Çağımız teknoloji çağıdır. Hızla gelişen teknoloji karşısında kendimizi sürekli yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Günümüzde bilgi toplumu olmak için yaşam boyu öğrenmeye mecburuz. Gençliğinizin kıymetini biliniz. Toplumun bir ferdi olarak zamanı faydalı işlere harcayınız. Biz, sizleri bugünün donanımlı meslek elçileri, yarının ise bir öğretmeni, ya da bir akademisyeni veya etkin bir ülke yöneticisi, sektör temsilcisi olarak görüyoruz. Sizlere başarılı bir meslek hayatı ve mutlu yarınlar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Büyük bir coşkuyla kutlanan  Bahar Şenlikleri ve mezuniyet töreninde, okul birincileri ve öğrenci konseyi başkanının konuşmalarından sonra başarılı olan öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler dağıtılmasının ardından Üniversiteye ait Öğrenci Kulübü’nün seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla katılımcılar doyasıya eğlendi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00