MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi 2017-2018 Akademik mezuniyet yılında 2000 öğrenciyi meslek hayatına uğurlamanın gururunu yaşadı.

Mardin 10.05.2018 21:13:33 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi 2017-2018 Akademik mezuniyet yılında 2000 öğrenciyi meslek hayatına uğurlamanın gururunu yaşadı.

 

Mezuniyet Törenine, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesine emanet edilen gençleri bilgi ve donanımlarla bir kez daha hayata uğurlamanın heyecan ve sevincini yaşadığını vurgulayarak selamlama konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

 

“Değerli öğrenci arkadaşlarımıza şu andan itibaren değerli meslektaşlarım diyerek hitap etmek istiyorum. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, hayatta başarılar diliyorum. Biliyorum ki bu gün buradan mezun olan birçok arkadaşım eğitim çıtasını biraz daha yukarıya taşıyarak akademide yer alacak. Üniversiteler İlim yuvalarıdır. İlim ise doğruyu gösterir. İlim aklı tamamlar, akıl ilmi tamamlar. İlim ile akıl birlikte kullanıldığı zaman insan olunur. Aklı duygusallaştırdığımız zaman ya da duygularımızı akla mağlup ettiğimiz zaman insanlığımızdan ödün veririz. Aklı ve ilmi bir bütün olarak düşünüp sentezleştirdiğimiz zaman doğruyu yakalar yanlış düşüncelerden kurtuluruz. İlim daima doğruya götürür. Sizler mezun olduğunuz bölümlerinizde meslekleriniz ile alakalı önemli bilgi ve deneyimleri aldınız. İcra edeceğiniz mesleklerinizle de daima doğruyu bulacaksınız.” dedi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde son üç yıldır yeni kurulan bölüm ve programların 76’ya ulaştığı 2018 yılı sonunda da bunu 80’e ulaşacağı bilgisini veren Ağırakça, yeni açılan Yabancı Diller Yüksekokulu, Savur ve Derik Meslek Yüksekokulu’nun 2018-2019 öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacağını da müjdeledi.

 

Köklü Üniversiteler ile kıyaslama yapıldığında Mardin Artuklu Üniversitesi’nin önemi bir sıralamada yer aldığına değinen Ağırakça, Artuklu Üniversitesi’nin Meslek Yüksekokulları sıralamasında Türkiye’de birinci olduğunu hatırlatarak,

 

“Türkiye’de bulunan Turizm İşletmeciliği ve Konaklama Yüksekokulları arasında telif sıralamasında üçüncü, Edebiyat Fakültesinin de Türkiye’deki 180 Edebiyat Fakültesi içerisinde 22. sırada, 86 İslami ve İlahiyat Fakülteleri arasında ise 11. sırada olmamız dokuz yıl gibi kısa bir geçmişe sahip üniversite için son derece takdire şayan bir başarıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Tüm öğrencilerden yükseklisans ve doktora eğitimlerine devam etmelerini isteyen Ağırakça, öğrenci velilerinin bu konuda çocuklarına destek olmalarını tavsiye etti.

 

Katılımın yoğun olduğu ve bir şölen havasında geçen mezuniyet töreninde üniversitede kendi bölümlerinde derece yapan ilk üç öğrenciye ve üniversite genelinde en yüksek puan ile onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere plâket ve çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerin kep atması ile şölen havasında kutlanan mezuniyet töreni yöresel müzik grubunun dinletisiyle son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00