MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN EK YERLEŞTİRME DUYURUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi Ek yerleştirmeye ilişkin yazılı açıklama yaparak,Kayıt yaptıracak Öğrenciler bilgilendirildi.

30.09.2018 13:25:36 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN EK YERLEŞTİRME DUYURUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi Ek yerleştirmeye ilişkin yazılı açıklama yaparak,Kayıt yaptıracak Öğrenciler bilgilendirildi.Yapılan yazılı  duyuru ile Kayıt yaptırmak için gerekli bilgi ve belgeler açıklandı.

 

2018-2019 EK YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

 

2018 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSYS) Ek Yerleştirme sonucunda Üniversitemiz Programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları, 01 - 05 Ekim 2018 tarihleri arasında aşağıda adresleri belirtilen fakülte ve yüksekokullarda yapılacaktır.

-Edebiyat Fakültesi : MardinArtuklu Üniversitesi Kampüsü  Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: Eski Hükümet Konağı Binası 1.Cadde MARDİN

-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü  Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-İslami İlimler Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü  Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Sağlık Yüksekokulu:  Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü  Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Turizm Fakültesi: Midyat Yolu Eski Kabala Belediyesi Binası,Kabala-MARDİN

-Meslek Yüksekokulu:  Sanayi Sitesi Karşısı -İstasyon-MARDİN

-Kızıltepe Meslek Yüksekokulu: Sanayi Sitesi karşısı Prefabrik Bina- İstasyon-MARDİN

-Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü  Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Midyat Meslek Yüksekokulu: Akçakaya Mah.Yılmazlar Cad. Midyat-MARDİN

-Nusaybin Meslek Yüksekokulu: Meydanbaşı Mahallesi eski Sağlık Yüksekokulu Binası -MARDİN

-Ömerli Meslek Yüksekokulu: Kayaüstü yolu Yeni Mahalle 3011.Sokak Ömerli-MARDİN

-Savur Meslek Yüksek Okulu: Kaplan Mahallesi,Köprübaşı Caddesi, 306.Sokak,No:1 Savur-MARDİN

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

1- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3- 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
4- Sağlık Yüksekokulu'nun Hemşirelik ve Ebelik Programlarına yerleşen adayların tam teşekküllü hastaneden alacakları Sağlık Kurulu Raporu. 
5- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım programlarına yerleşen adayların, 2017- ÖSYS Kılavuzundaki Özel Koşullar ve Açıklamalar kısmında yer alan (Bakınız 233. Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden; “ sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor” almaları.( Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. Sınıfta  araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.)Ön koşulundaki şartları sağlamaları gerekir. Şartlardan herhangi birini sağlamayan öğrencilerin kayıtları hiçbir şekilde yapılmayacaktır. 
8-Ek Yerleştirme sonucu yerleşen öğrencilerin askerlik sorgulamaları YÖKSİS tarafından yapılamadığından, 1997 ve daha önceki yıllarda doğan erkek adayların askerlikle ilgili ilişiklerinin olmadığına dair bir belgeyi getirmeleri gerekmektedir.

 

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR


1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. 
2- Kayıt için istenen belgelerin fotokopisi kabul edilmez.
3- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
4- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
5- Aynı anda birden fazla ön lisans ya da aynı anda birden fazla lisans programına kayıtlı olunamayacağından öğrencilerin bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir. 
6-ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen ve askerlik sorunu olan (yaş haddi, kaçak durumu vb.) erkek öğrencilerin kayıtları yapılacak ancak askerlikle ilgili sorunu ortadan kalktığını belgeleyene kadar öğrenime devam ettirilmeyecek olup izinli sayılacaktır.
7- Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

8-Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kayıtlarını danışmanları ile birlikte yapacaklardır.

9-Normal Öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeden kayıt yapabileceklerdir. Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken(Açıköğretim ve Yüksek Lisans dahil) ikinci bir yükseköğretim programı olarak Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin ilgili programın öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Bu durumdaki öğrenciler ders kaydı döneminde (01-10 Ekim 2018) katkı payı ücretlerini yatıracaklardır.

10-Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz dersler için en geç 10 Ekim 2018 tarihine kadar muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini ilgili fakülte veya yüksekokula şahsen teslim edebilirsiniz.

11-2018 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonucunda Üniversitemize yerleşen ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında Üniversitemize geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar Üniversitemize ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak olup bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir. Bu durumda olup 01-05 Ekim 2017 tarihleri arasında geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor