MARDİN ASELCİOĞLU SABUNU `` TÜRKİYE TARIM ÜRÜNLERİ OSCARLARI`` YARIŞMASINDA FİNALE KALDI

Küçük ve orta ölçekli üreticilerin büyük tarım ürünleri konulu "Türkiye Tarım Ürünleri Oscarları" yarışması 2.ci etap elemeleri İstanbul Maltepe`de bulunan TR Shop AVM`de gerçekleşti.Yarışmada yarışmaya Mardin?den Bıttım sabunu ile katılan Aselcioglu Kozm

Mardin 11.12.2017 16:44:43 0
MARDİN ASELCİOĞLU SABUNU `` TÜRKİYE TARIM ÜRÜNLERİ OSCARLARI`` YARIŞMASINDA FİNALE KALDI

Küçük ve orta ölçekli üreticilerin büyük tarım ürünleri konulu "Türkiye Tarım Ürünleri Oscarları" yarışması 2.ci etap elemeleri İstanbul Maltepe'de bulunan TR Shop AVM'de gerçekleşti.Yarışmada yarışmaya Mardin’den Bıttım sabunu ile katılan Aselcioglu Kozmetik firması finale kalmayı başardı.


Tarım alanında üretim yapan ve tarımsal kalkınma özelliği taşıyan ürünlerini uluslararası lansman projesi çerçevesinde sergileyerek, bulundukları ilin tarımsal üretim tanıtımını yapmak, pazar ağı içerisinde yer alma olanağına kavuşmak ve tarım turizminde ürün temsilleriyle şehrin tarım, kültür ve turizm ticaretine ivme kazandırmak amacıyla, küçük ve orta ölçekli üreticilerin büyük tarım ürünleri konulu "Türkiye Tarım Ürünleri Oscarları" yarışması 2.ci etap elemeleri İstanbul Maltepe'de bulunan TR Shop AVM'de gerçekleşti. 81 ili kapsayan illerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri himayesinde ve her İl’den en fazla 10 üretici katıldığı yarışmaya Mardin’den Bıttım sabunu ile katılan Aselcioglu Kozmetik firması finale kalmayı başardı.


 11 ilden 45 firmanın katıldığı elemelerde finale kaldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Aselcioglu Kozmetik yönetim kurulu başkanı Şeyhmus Aselcioglu, “Bölgemizde yetişen Bıttım bitkisinden elde edilen hammadde ile üretimi gerçekleştirilen Bıttım Sabunu ile yarışmaya katılarak ilimizi temsil ettik. Amacımız bölgemizde yetişen bu bitkiyi tanıtmak ve bu bitkiden elde edilen ürünleri Türkiye’ye tanıtmaktır. Ayrıca yarışmada finale kaldığımızdan dolayı Mardin adına sevinç veren bir gelişme. Bölgede yetişen bu bitkiyi insanların anımsayabileceği bir şekilde tanıtımını yapmak her Mardinlinin görevi olduğu gibi firmamızın da görevidir.  Finale kaldığımız için gururluyuz.” dedi.

 


Bıttım ağaçların aşılanarak fıstığa dönüştürülmesinin yanlış olduğunu söyleyen Aselcioglu, “Bıttım ağaçlarının aşılanarak fıstığa dönüştürülmesi bizleri oldukça üzüyor. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte Bıttım ağaçlarının fıstığa dönüşmekten ziyade Bıttım ağaçlarının çoğaltılması için elimizden geleni yapmak için firma olarak çalışmalara ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00