MARDİN ATLETİZMİ ÇAĞ ATLADI

Mardin`de Atltizm sporu adeta çağ atladı.Üst üste yakalanan başarılar,atletizm sporunda yüzleri güldürdü.Mardinli atlet Ahmet Alkanoğlu`nun Dünya Şampiyonu olması Mardin`de ve yurt genelinde sevince neden oldu.

7.07.2016 10:50:38 0
MARDİN ATLETİZMİ ÇAĞ ATLADI

Mardin'de  Atltizm sporu adeta çağ atladı.Üst üste yakalanan başarılar,atletizm sporunda  yüzleri güldürdü.Mardinli atlet Ahmet Alkanoğlu'nun Dünya Şampiyonu olması Mardin'de  ve yurt genelinde sevince neden oldu.

Çek Cumhuriyeti’nin Janske Lazne kentinde yapılan 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusunda 26.19 derece ile Dünya birincisi olan Mardinli sporcu Ahmet ALKANOĞLU Mardin’de büyük bir sevinç ve coşku ile karşılandı.
Alkanoğlu’nu Mardin Hava Limanında Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil ERSÖZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zekeriya ATİLLA, Ahmet ALKANOĞLU’nun ailesi, okul arkadaşları ve sporseverler tarafından büyük bir coşku karşılandı.
19 ülkeden 180 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği zorlu dünya şampiyonasında milli sporcumuz Ahmet ALKANOĞLU bütün rakiplerini geride bırakarak ferdi ve takım halinde dünya birincisi olmayı başardı. Büyük bir başarı elde ederek Dünya birincisi olan Ahmet ALKANOĞLU Ülkemize ve Mardin'e altın madalya kazandırdı.

Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN “ 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası’nda milli atletimiz Ahmet ALKANOĞLU Dünya Birincisi olarak ilimiz ve ülkemiz adına gurur verici bir başarıya imza attı. 2 yıl önce dünya 3.sü olan sporcumuz başarısına bir yenisini daha ekledi. Mardin onunla ne kadar gurur duysa haklıdır. İnancın, azmin, yılmamanın, çok çalışmanın ve bütün engellemelere rağmen pes etmemenin karşılığıdır bu şampiyonluk. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Atletizm Mardin İl Temsilcisi Muhammed ÇEKİN “ Artık Mardin’de sporun ve sporcunun ulaştığı seviyeyi hep beraber görüyoruz İlimize spor adına büyük çalışmalar yapılıyor bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Vali Yardımcımız Tolga kamil ERSÖZ ve İl Müdürümüz Hadi ÇOMAKTEKİN’e Atletizm camiası adına teşekkür ediyorum. Sporcumuz Ahmet ALKANOĞLU ve Antrenörü Ömer ALKANOĞLU’nu tebrik ediyorum.”dedi 

Sporcu Ahmet ALKANOĞLU ise yaptığı açıklamada “ Koşu çok zor geçti. 19 ülkeden 180 atlet katıldı ama benim tek düşüncem vardı; Ülkemin İstikal marşını çaldırmak ve Ayyıldızlı bayrağını dalgalandırmaktı. Okuldaki müdürüm ve öğretmenlerim, ailem ve Mardin ismini düşünerek koştum. Heyecanlıydım ama 5 bin metre koşarken ilk 2000 metreden sonra heyecanımı üzerimden atarak, ülkemizin yüzünü dünyaya tanıtan değerli Savurlu hemşerimiz büyük insan ağabeyimiz Prof. Dr. Aziz Sancar’ın aldığı başarıya odaklanarak koştum. Biraz yoruldum ama ülkeme ve memleketime büyük başarı elde ettiğim için çok mutluyum”dedi

Mardin'de son yıllarda özellikle atletzimde yakalanan başarı bir tesadüf değil uzun yıllardır Gerek Mardin Gençlik ve Spor il Müdürlüğü,gerek Atletizm il temsilciliğinin  ,gerekse spor klüplerinin sistematik ve başarılı çalışmaları sonucunda Mardin ili Atletizm'de önemli başarılara yakalama imkanı buldu ve bulmaya da devam edecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62