Mardin AÜ Rektörü Ağırakça ?Kur`ân-ı Kerîm`deki İlmî İ?caz Sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,Irak Sünni Vakfı tarafından Bağdat?ta gerçekleştirilen ?Kur`ân-ı Kerîm`deki İlmî İ?caz Uluslararası Sempozyumu?na katıldı.

Mardin 20.02.2019 14:16:48 0
Mardin AÜ Rektörü Ağırakça ?Kur`ân-ı Kerîm`deki İlmî İ?caz Sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,Irak Sünni Vakfı tarafından Bağdat’ta gerçekleştirilen “Kur'ân-ı Kerîm'deki İlmî İ’caz Uluslararası Sempozyumu”na katıldı.

Çok yoğun katılımın olduğu ve üç gün süren Uluslarası Sempozyumda Kur'ân-ı Kerîm’in çağdaş bilgilerle ortaya çıkan i’câzının ilmi boyutları tüm yönleriyle ele alınarak, konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği bildirildi.

Farklı ülkelerden 2000’e yakın akademisyen, ilim adamı ve araştırmacının iştirak ettiği “Kur'ân-ı Kerîm'deki İlmî İ’caz Uluslararası Sempozyumu”nda, Kuranı Kerim’in zaman içerisinde ilmi verilerle daha da güçlendiği vurgulanarak bilim ilerledikçe Kur’ân’ın mûcizevî yönlerinin güçlü şekilde ortaya çıktığı ifade edildi.

 

Bunların sınırlandırılamayacak kadar çok olduğunun altını çizen sempozyum katılımcıları, Kuran’da icazın geçmişten günümüze tazeliğini koruyarak araştırmalara konu olmaya devam ettiğini ve Kuran ayetlerinin bilimin ortaya çıkardığı yeni bulguları yüzlerce yıldır barındırdığını belirttiler.

 

Kur’an-ı Kerim’de zikredilen bitkilerin, sebze ve meyvelerin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri; fizik, kimya, astronomi ve tababet ilmi olarak modern bilimin ulaştığı sonuçlara Kur’an-ı Kerim’in 1400 yıl evvel dikkat çektiği hususlarının da ele alındığı sempozyumla ilgili konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

 

Bağdat’ta kurulmuş kültür ve ilim tarihinin en önemli kurumlarından biri kabul edilen Beytü'l-Hikme ile ilgili ayrıntılı bilgiler vererek:

 

“Tarih boyunca dünya çapında değerli ilim adamlarının yetiştiği evrensel icatların ve büyük keşiflerin yapıldığı Bağdat’ta böyle bir sempozyumun yapılması, Beytü'l-Hikme’nin ihyası ve İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkması noktasında bir umut oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Araştırmacı, akademisyen ve ilim insanlarından oluşan 200 kişinin tebliğ sunduğu “Kur'ân-ı Kerîm'deki İlmî İ’caz Uluslararası Sempozyumu” na Türkiye’yi temsilen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şehabettin Kırdar katıldı.


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19