MARDİN BB` DEN AMATÖR TAKIMLARA MALZEME YARDIMI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentteki 28 amatör spor kulübüne spor malzemesi yardımında bulundu.

16.10.2016 17:58:07 0
MARDİN BB` DEN AMATÖR TAKIMLARA MALZEME YARDIMI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentteki 28 amatör spor kulübüne spor malzemesi yardımında bulundu.

 

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı kentteki sportif faaliyetlerin gelişmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında kentte bulunan 28 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulundu. Yardımlar, Büyükşehir Belediyesi’nde Eş Başkan Ahmet Türk’ün katılımı ile düzenlenen tören ile takımlara dağıtıldı. İçinde idman eşofmanı, takım formları ve top gibi diğer spor malzemelerin bulunduğu paketler Eş Başkan Türk tarafından takımlara dağıtıldı. Burada konuşan Eş Başkan Türk, takımların buraya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ortadoğu’da ve Türkiye yaşanan çatışmalar ve gelişmelerden dolayı sportif ve sanatsal faaliyetlere vakit ayıramadıklarını ve yeterince katkı sunamadıklarını söyledi.

 

Sportif faaliyetlere küçük de olsa katkı sunmak için bu gün burada olduklarını belirten Türk, “ Önümüzdeki yıllarda hem eksikliklerin giderilmesi hem de Mardin’i temsil eden takımların ayakta kalabilmesi için yardımlarımız artacak ve buna yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

Gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Türk, “ Gençler sportif faaliyetlere yönelirse uyuşturucu ve benzeri zararlı alışkanlıklardan uzak durur. Sporun geliştirilmesi için belediye olarak bir çok projemiz var. Kamor’da içinde voleybol, basketbol, futbol sahaları ve bir çok sosyal tesisin içinde bulunacağı bir projemiz var. Bu proje ihale aşamasındadır. Ayrıca Kızıltepe’de 145 dönümlük arsamız var. Orada da basket, futbol, voleybol ve piknik alanları, park bahçe gibi çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımızı kısa bir zaman içinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yapılan sahadan amatör ligde yer alan takımların yararlanamadığını da aktaran Türk,  Mardin ve Kızıltepe’nin ortak kullanabileceği bir saha yapımı için çalıştıklarını kaydetti.

 

Eş Başkan Türk konuşmasının ardında Kızıltepe Engelliler Gücü Spor, Nusaybin Belediye Spor, Kızıltepe Zergan Spor Kulübü, Sağlıkspor, Cevherspor, 1969 Merdinspor, Midyatspor, Nusaybin Barış Spor, Kızıltepe Eğitim Gençlik Spor, 47 Mavispor, Mardin Atletizm Spor Kulübü, Yeşillispor, Kızıltepe Voleybol, Mazıdağspor, Ömerli Belediyespor, Derik Belediyespor, Savurspor, İstasyonspor, Nusaybin Gençlerbiliği ve Kızıltepe Tokispor’a içinde spor malzemesi bulunan paketleri dağıttı. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00