MARDİN BB`DEN ÇOCUKLARA ÇOK DİLLİ MASAL KİTABI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yayımlanan Çok Dilli Masal Kitapları Çocuklara Dağıtıldı

Mardin 29.08.2015 07:47:29 0
MARDİN BB`DEN ÇOCUKLARA ÇOK DİLLİ  MASAL KİTABI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yayımlanan Çok Dilli Masal Kitapları Çocuklara Dağıtıldı.

Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan üç dilli masal kitaplarını törenle öğrencilere dağıttı. Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Eş Başkanı Türk, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecine ilişkin tavrını eleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından 50 bin adet Kürtçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere Üç dilde masal kitaplarının basımı gerçekleştirildi. Basılan masal kitaplarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi eş başkan makam odasında tören düzenlendi. Düzenlenen törene Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol Akay, Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Doğan Anğay ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde açılan kreşte eğitim gören öğrenciler katıldı. Tören öncesi yaklaşan 1 Eylül Dünya Barış Gününe ilişkin kısa bir mesaj veren Büyükşehir Eş Başkanı Türk, yine devreye konulan savaş  durumunu eleştirerek hiçbir zaman silah ve şiddetten bir şey beklenmemesi gerektiğini  belirtti. Türk, tek isteklerinin diyalog ve müzakere olduğunun altını çizerek “Demokratik yöntemler esas alınmalıdır. Silah ve şiddetin sorunları çözmeyeceğini söylüyoruz. İnanıyoruz ki bu mantık halklarımız tarafından mahkum edilecek ve barış konusundaki çabalar daha güçlü bir şekilde Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun politikalarında egemen olacak. Demokratik yöntemler esas alınmalıdır.  Ancak görüyoruz ki barışı kutlamaya çalışınca bugün coğrafyamızda Ortadoğu’da ve ülkemizde çatışmalı bir sürecin devam ettiğini görüyoruz. Bugün barış için çaba gösterenleri boşa çıkaracak bir anlayışın egemen olduğunu görüyoruz. Özellikle hükümet ve cumhurbaşkanı gerçekten Türkiye’nin barışa, demokrasiye ve Kürt sorunu çözümü sağlamaya yönelik bütün gelişmeleri ortadan kaldıracak bir anlayış ile sürece yaklaştığını görüyoruz. Adeta savaştan medet uman bir anlayışla bugün toplumların halkların adeta DNA’sı  ile oynuyor. Silah ve şiddetin sorunları çözmeyeceğini söylüyoruz” dedi.

‘Kürtlere dayatılmak istenen politikanın farkındayız’

Kürtlere dayatılmaya çalışılan bir politikanın uygulamaya konulduğunu hatırlatan Türk,“Ya susacaksınız veya bizler sizi susturacağız gibi bir mantıkla sürece yaklaşıyorlar. Oysaki bizler Türkiye halkı ile birlikte demokratik bir geleceği oluşturmak hedefini esas alıyoruz. Bu hedeflerden asla sapmayacağız. Çünkü bizim siyasetimiz halkların kardeşliğine dayalıdır. Biz inanıyoruz ki hiçbir halk kendi başına mutlu olamaz. Ancak halklar bir birlerini anladıkları gün o coğrafyaya o bölgeye barışı getirebilirler. Tabi ki bizler için bugün çocuklarımızın barış özlemini bir hissiyat sembolü olarak burada olmaları çok önemlidir. Biz biliyoruz yarın torunlarımız çocuklarımız daha aktif gerçekten de sürece uygun demokrasiye uygun bir çalışmanın içerisinde olacaklar. Biz burada çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak için mücadele ediyoruz. Ben bütün halkların dünya barış gününü kutluyorum” dedi.

‘Ortak mücadele verilmelidir’

Sözlerinin devamında barışa giden yolun açılması, barışa giden yolun gerçekten bu engelleyici tavırlardan kurtarılması konusunda kendilerine büyük görevler düştüğünü dile getiren Türk, “Türkiye hakları ortaklaşarak gerçekten bu savaşı isteyen kesimlere, barışa karşı olan kesimlere daha güçlü bir şekilde bir birine sarılmalıdır. Ortak bir mücadele vermelidir. Bugün Ortadoğu da Irak’ ta Rojava’da bir çatışma süreci var. Biz inanıyoruz ki halklar bir birini anladığı zaman halklar birbirinin hukukuna, kimliğine, inancına saygı gösterdiği zaman biz bunları aşarız. Ama tekçi ırkçı anlayışla asla bu sorunları çözemeyiz. Ama gelecekten ve yarınlardan umutluyuz” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin HDP’ ye seçim hükümetine bakanlık verilmesi konusundaki sorusuna ilişkin görüşünü de değerlendiren   Türk, “ Tabi ki bir anayasal zorunluluğu yerine getireceğiz. Sonuçta biz bir Türkiye partisiyiz. Biz seçime giderken elbette ki tanınan hakları kullanılması ve topluma gerçekten barış, demokrasi yolunun açılmasında partimiz doğru bir karar almıştır. Ama bugün milliyetçi kesimin ve bazı kesimlerin HDP’nin bu seçim hükümetinde yer almasından rahatsız olduğunu görüyoruz. Bu yanlış bir tavırdır. Bu kimsenin hükümeti değildir bir seçim hükümetidir. Partilere oy oranları doğrultusunda temsiliyet veriliyor. Burada dışlama anlayışı ile yaklaşanlar aslında demokrasiyi hiçe sayanlardır. Böyle değerlendirmek lazım” diye konuştu.

Törende Büyükşehir Eş Başkanı Februniye Akyol Akay’da 1 Eylül’e dikkat çekerek “Dünya barış gününe yaklaşırken söylenecek çok fazla şey var. Barışa en büyük ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Geçen sene bu vakitte barışın sağlanması için bir araya gelmişken ne yazık ki bu sene ülkemize de sıçramak üzere olan bir savaşla karşı karşıyayız. Biz gene Mardin’de bir daha barışı seslendirerek umuyoruz ki  1 Eylül’de barış için bir araya geliriz. Bugün esas barışta yaşamayı hak eden masum çocuklarla bir araya geldik. Bu yüzden anlamlı bir gün oldu bizim için. Belediyemiz tarafından çok dili ve kültürleri yansıtmak için hazırlanan masal kitaplarını hediye edeceğiz. Bunun içinde çok mutluyuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eş başkanlar tarafından çocuklara hazırlanan masal kitapları hediye edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00