MARDİN BB`DEN DERİK İLÇESİNE SULAMA KANALLARI

Mardin Büyükşehir Belediye Bakan vekili Mustafa Yaman Derik ilçesinde 10 bin dönümlük zeytin ve meyve bahçelerinin verimini artıracağı suya kavuşması için sulama kanalı çalışmasına başladık. Projeyi 2017 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz? şeklinde

Mardin 5.07.2017 14:19:28 0
MARDİN BB`DEN DERİK İLÇESİNE SULAMA KANALLARI

Mardin Büyükşehir  Belediye Bakan vekili Mustafa Yaman Derik ilçesinde  10 bin dönümlük zeytin ve meyve bahçelerinin verimini artıracağı suya kavuşması için sulama kanalı çalışmasına başladık. Projeyi 2017 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kentte tarımın en iyi noktalara gelmesini istediklerini ifade eden Mardin Vali ve  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Derik ilçemizde 10 bin dönümlük meyve ve zeytin bahçeleri için sulama kanalları çalışmalarımız başladı” dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediye tarımın en iyi noktalara gelmesi ve tarımsal ürünlerin çeşitliliğinin artması için çalışmalar yapıyor. Kentte tüm ilçelerde tarımsal envanteri çıkarak Belediye, meyve sebzeciliğin hak ettiği noktalarda olması için de tüm şartları hazırlıyor. Derik ilçesinde de gerekli çalışmaları yapan Belediye 10 bin dönümlük zeytin ve meyve bahçesi hasatı yapılabilecek alanın sulama kanalı çalışmalarına başladı. Kısa sürede bitirilmesi düşünülen proje çiftçilerin yüzünü güldürecek. 

 

 

 

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ”Kentimizde tarımda güzel gelişmeler yaşanacak” dedi. Bu nedenle çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini hatırlatan Yaman, “Mardin tarımsal anlamda bölgemizde ve ülkemizde örnek şehirler arasında yer almaktadır. Verimli topraklarımızda birçok ürün yetiştirilebilmektedir. Bizler de tarımın daha da ileri yerlere gelmesi için çaba vermekteyiz. Bu nedenle tarımsal konularda ciddi bir çalışma içindeyiz. Belediyemiz bünyesinde yer alan Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığımız da tüm ilçelerimizde etkin bir performans sergilemektedir. Son olarak Derik ilçemizde güzel çalışmalar için adımlar attık” ifadesini kullandı.  

 

DERİK İLÇESİNE SULAMA KANALLARI

 

İlçede sulama kanallarının yapılması için çalışmaların başladığına vurgu yapan Yaman, “Derik GAP Bölgesinde 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan sulama kanalı projesi iklim koşulları nedeniyle yapılamamıştı. Bu nedenle proje askıya alınmıştı. Bizler konuyla ilgili Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi ile proje için temasa geçtik. Yapılan görüşmeler neticesinde yaklaşık 10 bin dönümlük zeytin ve meyve bahçelerinin verimini artıracağı suya kavuşması için sulama kanalı çalışmasına başladık. Projeyi 2017 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00