MARDİN BB`DEN MUHTARLARA İFTAR YEMEĞİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı, Ramazan ayı vesilesi ile il ve ilçe mahalle muhtarlarına Mova Park AVM?de iftar yemeği verdi.

24.06.2016 14:11:59 0
MARDİN BB`DEN MUHTARLARA İFTAR YEMEĞİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlara verilen iftar yemeğinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının kazanımlarının yok edilmesi yönünde kirli oyunların devreye konulduğunu belirterek, “ Halkımız bu oynanan kirli oyunları çok iyi görüyor. Bu mübarek ayda, halkımız her zaman olduğu gibi yine barışa bağlıdır. Biz bu topraklar üzerinde barış ve kardeşlik tohumu yeşersin istiyoruz” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı, Ramazan ayı vesilesi ile il ve ilçe mahalle muhtarlarına Mova Park AVM’de iftar yemeği verdi.Çok sayıda muhtarın katıldığı iftar yemeğine,  Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, DTK Başkanlık Divanı üyeleri, HDP Mardin Milletvekilli Gülseren Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, HDP, DBP Mardin İl Örgütü Eş Başkanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları katıldı. İftar yemeğinde muhtarlar adına Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Aslan bir konuşma yaptı. Ardında konuşan Eş Başkan Ahmet Türk, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Türkiye’de ve bölgede çok büyük olayların yaşandığı bir dönemde Kutsal Ramazan ayına girildiğini belirterek,  bu gün gelinen noktada Kürt halkının kazanımlarının yok edilmesi için çok büyük ve kirli oyunların devreye konulduğunu söyledi.

Halkın oynanan bu kirli oyunların farkında olduğunu kaydeden Türk, “ Bu gün Kürt halkının sesini kesmek istiyorlar. Kurumlarımız, vekillerimiz, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz üzerinde baskı oluşturmak istiyorlar. Kirli oyunlar hesaplanıyor. Biz inanıyoruz ki halkımız bu oynanan oyunları çok iyi görüyor. Bu mübarek günde, halkımız her zaman olduğu gibi yine barışa bağlıdır. Biz bu topraklar üzerinde barış ve kardeşlik tohumu yeşersin istiyoruz” dedi.

Kürt halkının statü kazanmaması için çabalanıyorlar

Ortadoğu’da önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Türk, “ Ancak devlet istiyor ki Kürt halkı sesiz kalsın. Bu yaşanan değişimde Kürt halkının statü kazanmaması için elinden geleni yapıyor. Halkımızın özgür bir yaşama kavuşmaması için büyük oyunlar oynanıyor. ” diye konuştu.

Birlik içinde bir siyaset inşa etmeliyiz

Yaşanan baskı ve sindirme politikalarına karşı demokrasi mücadelesinin yükseltilmesi çağrısında bulunan Türk, “Eğer bu duruma sesiz kalırsak, demokrasi ve barış için sesimizi yükseltmezsek ve birliğimizi sağlamasak hepimizi tek tek sindirecekler. Buna karşı birlik için de bir siyaset inşa etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Türk, konuşmasında belediye çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirerek, halka hizmet konusunda tüm imkanların sefer edildiğini söyledi. Türk, daha iyi hizmet sunulması için muhtarlarla daha sık bir araya geleceklerini belirtti.

‘Belediyelere el koyma girişimi halkın iradesini yok saymaktır’

Türk’ün ardında söz alan DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ise siyasi iktidarın DBP’li belediyeleri hedef geline getirdiğini ve hukuksuz bir şekilde belediyelere el koyma çabası içerisine girdiğini belirterek, şunları söyledi: Halkın özgür iradesi ile seçilmiş belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi görevden alıp sözüm ona kendi vali yardımcılarına bürokratlarına belediye başkanı görevi vermek istiyorlar. Bu her şeyden önce halkın iradesine hakarettir. 103 belediye de halkın iradesi ile o görevlere geldik. Hiçbir arkadaşımız, halkımızın iradesi dışında halkımızın görevlendirmesi ve halkımızın hizmetlisi olma dışında bir kaygı taşımıyor. Bunun için gerek vekillerimiz, gerek se de belediye başkanlarımız seçilmiş bütün insanlarımız halkımızın güvencesidir. Onlara dokunan halkın iradesine en başta dokunmuş demektir. Bu nedenle biz halkımıza,  bu seçilmiş arkadaşlarımıza yönelik bir devlet saldırısı gerçekleştiğinde onları yalnız bırakmayacağına inancımız tamdır. Halkımız 40 yıllık politika deneyimine sahiptir. Muhtarlarımız halkımızın temsilcileridir. Biz o nedenle halkımızın iradesiyle seçildiği için muhtarlarımıza aynen vekillerimiz gibi belediye başkanlarımız gibi halkımızı temsil ettiği için yüksek değer biçiyoruz. Bizim saraylarımızı yok. Biz saraylara belki sizi davet ederdik. Ama biz sizlerin hizmetkârlarınınız. “

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00