MARDİN BB EŞ BAŞKANI AKYOL YANGINDAN ETKİLENEN KÖYLERDE İNCELEME YAPTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Bagok Dağı?nda 2 gün önce çıkan yangında zarar gören köylere giderek incelemelerde bulundu.

Mardin 6.08.2015 12:08:22 0
MARDİN BB EŞ BAŞKANI AKYOL YANGINDAN ETKİLENEN KÖYLERDE İNCELEME YAPTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Bagok Dağı’nda 2 gün önce çıkan yangında zarar gören köylere giderek incelemelerde bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay,  Bagok Dağı’nda 2 gün önce henüz belirlenemeyen bir neden dolayı çıkan yangında zarar gören Dağiçi (Harabemışka) ve Üçyol ( Sedari) köylerine giderek incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Eş Başkan Akyol Akay’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Bahadur ve MARSU Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altun eşlik etti.  Akyol Akay yangından dolayı zarar gören köy halkının sorunlarını yerinde inceleyerek, bu tür durumlarda köy halkıyla her zaman dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Nusaybin- Midyat ve Cizre arasında bulunan Bagok Dağı,  geniş bir yerleşim alanını kapsamaktadır. Henüz neden çıktığı belli olmayan yangın yerleşim alanlarının büyük bir kısmına zarar verdi. Köylülerle yapılan görüşmede, yangında zarar gören köylerin büyük bir kısmı 1980-90’lı yıllarda bölgede yaşanan devlet baskısından dolayı boşaltılan ve 2000’li yıllarda köylerine kesin dönüş yapan Süryani köylerde çıkması akıllara bu köyler tekrar boşaltılmak mı isteniyor sorusu geldi. Köylüler tarafından bu tür yangınların periyodik olarak hemen hemen her yıl çıkarıldığını ve bölgedeki yaşamın yok edilmek istendiği belirtildi.  Şiddetli rüzgarın etkisiyle köylerin içine kadar ilerleyen yangın,  köy halkı, Büyükşehir ve Nusaybin belediyesine ait itfaiye ekipleri ve yardıma gelen yurttaşlar tarafından yoğun bir çabayla kontrol altına alındı.  Köy halkının bahçelerinin tamamı yangından dolayı kül olduğu da gözlemlendi. Köylüler Belediye ekiplerinin yangını söndürmek için gösterdikleri çabadan dolayı Eş Başkan Akyol Akay’a teşekkür ettiler.     

Yangından dolayı zarar gören Dağiçi (Harabemışka) köyündeki su kuyusu Büyükşehir Belediyesi MARSU’dan gelen ekipler tarafından onarıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00