MARDİN BB`Sİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ EVLERİNDE ZİYARET EDEREK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi üyeleri, şehirde okuyan Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek ihtiyaçlarını gideriyor.

Mardin 17.01.2018 11:33:10 0
MARDİN BB`Sİ  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ EVLERİNDE ZİYARET EDEREK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi üyeleri, şehirde okuyan Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek ihtiyaçlarını gideriyor.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, gençleri sorunlarıyla ilgilenen, çözüm üreten belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. Bu doğrultuda gençlerin istekleri doğrultusunda bölgenin en büyük ve en modern gençlik merkezini açan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda, dışarıdan Artuklu Üniversitesi’ni okumaya gelen öğrencilerin evlerini ziyaret ederek sorunlarını tespit ediyor. Not alınan sorunlara çözümler üretilirken öğrenci evlerinin varsa bir eksiklikleri gideriliyor. Ekipler, her öğrenci evine mutfak ihtiyacına göre gıda kolisi bırakıyor. 

 

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Bize emanet olarak gördüğümüz Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin sorunları bir aile şefkatiyle tespit edip çözüm üretiyoruz.” dedi. Mardin’in artık bir huzur şehri olduğunu vurgulayan Yaman, velilerden öğrencilerini Mardin’e yönlendirmelerini istedi.

 

Gençlerin istekleri doğrultusunda projelere hayat verdiklerini aktaran Yaman, “Dışarıdan okumaya gelen ve şehrimizde ki gençler için ilk olarak Gençlik Merkezi Bilgi Evi olarak hizmet vermeye başladık. Daha sonra buraya rağbet artınca gençlerin istekleri doğrultusunda onların ihtiyaçlarını giderecek bir Gençlik Merkezi yapmaya karar verdik. İçerisinde yabancı dil, resim, müzik, atölyeleri, 7 bin güncel kitabın bulunduğu kütüphane, ücretsiz internet ve fotokopi, konferans salonu ve ücretsiz ikramların olduğu devasa bir gençlik merkezini şehrimize ve gençlerimize kazandırdık.” diye konuştu.

 

Yaman şöyle devam etti: “Bunun yanından özellikle dışardan Mardin Artuklu Üniversitesi okumaya gelen ve bize emanet edilen öğrencilerin sorunları dinlemek varsa bir eksiklerini gidermek için Gençlik Merkezi üyelerimizden oluşan ekiplerle öğrenci evlerini ziyaret ederek bir gıda kolisi bırakıyoruz. Öğrencilerimiz, gençlerimizin sorunları not aldıktan sonra gerekli birimlere iletiyorlar. Daha sonra mesai arkadaşlarımızla birlikte sorun ve ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz.”

 

Öğrencilerin dinlerin ve dillerin şehri Mardin’de kendilerini yalnız hmediklerini aktaran Yaman,  “Artık gençlerin sorunlarını dinleyen ve onların istekleri doğrultusunda projeler üreten bir belediye var” şeklinde söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00