MARDİN BEYAZ BAYRAK?TA TÜRKİYE REKORU KIRDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen ?Temiz Okul, Sağlıklı Okul? projesi çerçevesinde, ?Beyaz Bayrak? almaya hak kazanan okullara bayraklarının verilmesi için Mardin ilinde ilk defa tören düzenlendi.

7.04.2018 11:45:35 0
MARDİN BEYAZ BAYRAK?TA TÜRKİYE REKORU KIRDI

Milli Eğitim Bakanlığı  ile Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” projesi çerçevesinde, “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okullara bayraklarının verilmesi için Mardin ilinde  ilk defa   tören düzenlendi. 

 

 Bir otelde düzenlenen törene, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa YAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz ATEŞ, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup SARI, İl Sağlık Müdürü Saffet YAVUZ, İlçe Kaymakamları , İl protokolü ve okul yöneticileri  katıldı.

 

              2016 yılında 10, 2017 yılında 23 okul  beyaz bayrak almaya hak kazandı.. 2018 yılında ise bu sayı rekor bir seviyeye ulaşarak 481 okul  beyaz bayrak almaya hak kazandı. Bu sayı ile  Mardin ili  Beyaz Bayrak’ta Türkiye rekoru kırmış oldu.

 

          Programda Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa YAMAN, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY ve İl Millî Eğitim Müdürü Yakup SARI konuşma yaptı.

 

Mardin İl Milli Eğitim müdürü Yakup SARI, konuşmasında destekleri için  Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa  YAMAN’a ve katılımları için Mesleki ve Teknik Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından YAMAN, GÜLAY ve SARI tarafından okul yöneticilerimize sertifika ve ‘’Beyaz Bayrak’’ takdim edildi.

 

        Şölen havasında geçen törenin ardından katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Tören hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00