MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AHMET TÜRK KAZANDI

31 Mart 2109 Tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını HDP adayı Ahmet Türk kazandı.

Gündem 31.03.2019 23:38:10 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AHMET TÜRK KAZANDI

31 Mart 2109 Tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını HDP adayı Ahmet Türk kazandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır İl BinaSI  önünde toplanan binlerce kişiye seslendi. Seçim sonuçlarını değerlendiren Buldan, şu ifadeleri kullandı.

Biz sizlerle gurur duyuyoruz sevgili kadınlar, sevgili gençler, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu akşam tarihi bir sürece hep birlikte tanıklık ediyoruz. Amed’in büyük zaferine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Emeğimize sağlık iyi ki varsınız. Sevgili Amedliler bu başarı sizin başarınızdır. Bu başarı kadınların gençlerin, bu başarı Kürtlerin başarısıdır. Bu başarı Türkiye halklarının başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyoruz. Hepinizin emeğine sağlık!

Önümüze çıkarılan her türlü engeli aşarak kazandık, başardık

Sevgili halkımız, çok değerli Amedliler yaklaşık 1,5 aydır Türkiye’nin her yerini karış karış gezdik. Türkiye’nin her yerinde halkımız ile bir araya geldik. İşte bunun için başardık, bunun için kazandık. Ancak bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini gezerken, önümüze hep engeller çıkardılar. Her yerde HDP kazanmasın diye bir sürü zorluk çıkardılar. Her türlü engeli aştık, her türlü zorluğu aştık ve kazandık, başardık.

Bu başarıyı açlık grevindeki arkadaşlarımıza atfediyoruz

Bu başarıyı bu zaferi açlık grevinde olan sevgili Leyla Güven’e ve tüm arkadaşlarımıza atfediyoruz. Bu başarıyı sevgili Leyla Güven başta olmak üzere bütün yoldaşlarımıza açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımıza armağan ediyoruz.

Demokrasi güçleri ve Kürtler Türkiye'nin her yerinde kazandı

Bugün seçim sonuçlarını televizyondan takip ediyoruz. Henüz açıklanmayan, sonuçlanmayan birçok yer var. Ama açıklandığı kadarıyla Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Türkiye’nin her yerinde Halkların Demokratik Partisi kazandı.

Halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir

Çok değerli halkımız, bugün özellikle AKP hükümetinin, iktidarın düşünmesi gereken, tartışması gereken birçok konu var. Bugün seçim sonuçları itibariyle halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir. Halkımız iktidara, kayyım politikalarının çöktüğünün mesajını vermiştir. Halkımız iktidara, cezaevlerindeki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması mesajını vermiştir.

Kayyımlar bitmiştir, kayyım politikası çökmüştür

İktidarın bu mesajı iyi okuması ve iyi değerlendirmesi lazım. Özellikle burada, bölgede kayyımlar artık bitmiştir. Kayyım politikası çökmüştür. Halkımız kayyım siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Özellikle burada, cezaevlerinde rehin olarak tutulan başta Gültan Kışanak olmak üzere tüm belediye eşbaşkanlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Yine cezaevinde olan Selahattin Demirtaş’a, sevgili Figen Yüksekdağ’a buradan selamlarımızı gönderiyoruz.

Halkımız iktidara Selahattin Demirtaş'ın da, Figen Yüksekdağ’ın da Gültan Kışanak’ın da, Çağlar Demirel’in de, İdris Baluken’in de, Sırrı Süreyya Önder’in de, Sebahat Tuncel'in de Selma Irmak’ın da derhal serbest bırakılması mesajını vermiştir.

Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik

Sevgili halkımız, biz sadece burada kazanmadık. Biz Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek iktidara büyük bir ders verdik. 
İşte AKP hükümeti verilen bu dersi, verilen bu cevabı iyi okumalıdır. Aynı zamanda halkımız iktidara, bize defolun gidin diyenlere büyük bir ders vermiştir. Halkımız iktidara, “Bu topraklar bizim bu vatan bizim, bir yere gitmiyoruz” mesajını vermiştir.

Şırnak’a dışarıdan 12 bin kişi oy kullanmak için getirildi: Dersim, Şırnak kaybetmedi

Çok değerli halkımız bizler Şırnak’ta kaybetmedik, Dersim’de kaybetmedik, Ağrı’da kaybetmedik. Çünkü bu şehirlerde her türlü oyun oynandı, her türlü hile yapıldı. Bugün Şırnak'a dışarıdan sadece 12 bin kişi, oy kullanmak üzere gönderildi. Yani Şırnak bir şekilde gasp edildi. O yüzden biz Şırnak'ı kaybettik demiyoruz. Şırnak halkı kazandı. Dersim halkı kazandı. Ağrı halkı kazandı!

Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı oldu

Evet sevgili halkımız, artık şu çok net ortaya çıkmıştır, AKP hükümeti çözümsüzlük politikalarında devam ettiği sürece kaybetmeye mahkumdur. Bir kez daha bunu net olarak söylüyoruz. Bu seçimin kazananı Kürtler ve demokrasi güçleri olmuştur. Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı olmuştur. Açık ve net olarak söylüyoruz. Bizler, bu mücadelemizi devam ettireceğiz, barışa olan özlemimizi, demokrasiye olan özgürlüklere olan inancımızı her daim sürdüreceğiz. Ta ki bu topraklara barış, özgürlük, eşitlik ve demokrasi gelene kadar. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın.

Bu zafer sizin zaferiniz

Seçim sonuçları tamamlandıktan sonra daha kapsamlı açıklamaları sizlerle paylaşacağız. Biraz önce ifade ettiğimiz gibi Türkiye’nin kazananı demokrasi güçleri ve Kürtler olmuştur. Bir kez daha hepinize katkılarınız, emekleriniz, çabalarınız için binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bu zafer sizin zaferiniz, bu başarı sizin başarınızdır. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Hepinizin emeğine sağlık. Xatirê we hevalno. Serkeftin Ya Me Ye. Amed Ya Me Ye!

 

 

 Mardin Büyükşehir Belediyes  oy sonuçları şöyle;

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04