Mardin Büyükşehir Belediyeden Sebze Hali ve Market Denetimi

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili . Mustafa Yaman, ?Vatandaşlarımızın sebze ve meyvedeki haksız fiyat artışlarından etkilenmemesi için denetimlerimizi aralıksız sürüyor? dedi.

Mardin 31.01.2019 11:08:39 0
Mardin Büyükşehir Belediyeden Sebze Hali ve Market Denetimi

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili . Mustafa Yaman, “Vatandaşlarımızın  sebze ve meyvedeki haksız  fiyat artışlarından etkilenmemesi için denetimlerimizi aralıksız sürüyor” dedi.

 

Ülke genelinde sebze ve meyve fiyatlarındaki yüksek oranlarda artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel yönetimlere denetimler konusunda seslenmişti. Bu çağrıya ilk kulak veren belediyelerden birisi ise Mardin Büyükşehir Belediyesi oldu. Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ve Defterdarlık personeli sabahın ilk ışıklarıyla birlikte meyve ve sebze hali ve marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde hal giriş fiyatları ve market fiyatları karşılaştırıldı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Amacımız hemşehrilerimizin haksız zamlarla karşılaşmamasıdır” dedi. Bu konuda denetimlere önem verdiklerine değinen Yaman, “Ülkemiz genelinde son zamanlarda özellikle sebze fiyatlarında geçtiğimiz yıllara nazaran yüksek fiyatları görmekteyiz. Şu günlerde sürekli gündemde olan fiyatlar ile ilgili Cumhurbaşkanımız Sayı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz de hassasiyetle çalışmaktadır. Biz de yerel yönetim olarak yapılan çağrılara kulak vererek gerekli çalışmaları başlattık. Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Defterdarlık personelimizin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlerimizi sıklaştırdık” ifadesini kullandı.

 

Denetimlerin artarak devam edeceğine işaret eden Yaman şunları kaydetti: “İl merkezimizdeki denetimler gibi ilçe meyve ve sebze halleri ve marketlerinde de çalışmalarımız olacak. Biz bu konuda hassas bir şekilde çalışacağız. Hemşehrilerimizin bu artışlardan olumsuz şekilde etkilenmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızın da bizlere gördükleri olumsuzlukları bildirmeleri hususunda anlayış beklemekteyiz”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00