Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Münih Belediyesi`nden ortak proje

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Leman Kiraz, Münih Belediyesi ile yapılacak olan "Ortadoğu?daki belediyelerin bilinçlendirilmesi?? projesini açıklığa kavuşturmak amacıyla Münih Belediyesi ile bir araya geldi.

Mardin 31.10.2016 06:57:44 0
Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Münih Belediyesi`nden  ortak proje
 
 
Ekleme Tarihi:28.10.2016

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Leman Kiraz, Münih Belediyesi ile yapılacak olan "Ortadoğu’daki belediyelerin bilinçlendirilmesi’’ projesini açıklığa kavuşturmak amacıyla Münih Belediyesi ile bir araya geldi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Leman Kiraz, Münih Belediyesi ile yapılacak olan "Ortadoğu’daki belediyelerin bilinçlendirilmesi’’ projesini açıklığa kavuşturmak amacıyla Münih'te çeşitli temaslarda bulunduktan sonra konuya ilişkin Münih Belediyesi ile ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Leman Kiraz, Almanya Parlamentosu Başkan vekili Johannes Singhammer, Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Federal Bakanı Dr.Gerd Müller ve  Münih ikinci belediye başkanı ve Ekonomi ve İş Başkanı Josef Schmid katıldı.

 

Açıklamada Almanya Parlamentosu Başkan vekili Johannes Singhammer belediyeler arasındaki bu tür ilişkiler toplumun ilerlemesi için çok önemli girişimler olduğunu ifade ederek Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Münih Belediyesi arasında kurulan projenin örnek olması umudunda olduğunu söyledi.

 

Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Federal Bakanı Dr.Gerd Müller ise Ortadoğu’daki ülkeler için yeni federal program olan ’’ Ortadoğu’daki belediyelerin bilinçlendirilmesi’’ projesinin tanıtımını yaparak Münih belediyesine şu çağrıda bulundu: "Göçmenlere yapılacak yardımlar için Ürdün, Lübnan ve Türkiye’nin bu fona başvurmalarını istedi. Bu programla ilgili yapılan ilk örnek proje Mardin ve Münih’indir"

 

Münih ikinci belediye başkanı ve Ekonomi ve İş Başkanı Josef Schmid'de geçmişte olduğu gibi gelecekte de Münih Belediyesi'nin,  Mardin’deki göçmenler için hazırlanan bu projeye de aynı gözle bakmakta olduğunu söyledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Leman Kiraz da yaptığı konuşmada Mardin’in en önemli özelliği çok kültürlü yapısından dolayı göçmenler konusunun sürekli var olduğunu belirterek "Nasıl ki 1980 ve 90'lı yıllarda insanlar köylerinden şehirlere göçe zorlandırıldılarsa bu günde on binlerce insan DAİŞ çeteleri tarafından zorla göçe maruz bırakılıyor. Bunun dışında sokağa çıkma yasağı nedeni ile yine on binlerce insanımız yerlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kaldılar. Bu insanların hepsinin acısı aynı. Topraklarımızda bulunan bu insanlar için hizmet ve çalışmalarımızı daha da güçlendirmeliyiz" dedi. Konuşmasını "Gençler bir toplumun motoru gibidirler. Bunu için Münih ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ortak bir projeyle göçmenlere, özellikle gençlere meslek kursları(örneğin sporla ilgili) vermelidir" önerisi ile devam ettiren Kiraz, Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Federal Bakanı Dr.Gerd Müller'e hitabende Türkiye demokrasisinin güçlendirilmesi, insan haklarının korunması ve belediyelerdeki halkın iradesinin korunmasını istedi. Kiraz,  zengin topraklara sahip olduklarının altını da bunun için de bu toprakların korunması gerektiğini ve tüm insanların barış içerisinde yurtlarına dönmelerinin ve buralarda yaşamalarının sağlanması gerektiğini dile getirdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Kiraz ve bera berindekiler belediyenin Uluslararası İilişkiler, İş ve Ekonomi ile Spor birimlerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Proje kapsamında göç eden genç göçmenler için ortak bir meslek edinme  proje eğitimi için bir ay sonra tekrar bir araya gelinmesine ilişkin karar alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00