Mardin Büyükşehir Belediyesi?nden Engellilere Taşıma Aracı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde engellilere hizmet verecek asansörlü engelli servis aracı hizmete başladı. Çalışmayla engelliler evlerinden alınarak istedikleri yerlere götürülüyor ve işleri bittikten sonra evleri

Mardin 9.06.2018 11:38:09 0
Mardin Büyükşehir Belediyesi?nden Engellilere Taşıma Aracı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde engellilere hizmet verecek asansörlü engelli servis aracı hizmete başladı. Çalışmayla engelliler evlerinden alınarak istedikleri yerlere götürülüyor ve işleri bittikten sonra evlerine bırakılıyor. Engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak çalışmayla birçok zorluk daha da kolaylaşacak.  Yeni hizmete başlayan aracı inceleyen Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman aracın ilk defa kullanan engelli vatandaşlarla da sohbet etti.

 

Burada bir acıkama yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizi mutlu edecek işlere imza atıyoruz” ifadesini kullandı.

Yaman şunları kaydetti:  "Göreve ilk başladığımız günden beri engelli kardeşlerimizin İbadethanelere, camilere ve diğer alanlara intikallerini sağlıyorduk. Ama şimdi kendilerine ait bir araçta oldu. Bu araçla engelli kardeşlerimiz parklara, bahçelere, gezilere ve yapacak işlerine çok daha rahat ulaşacaktır. Bu araç 7 gün 24 saat engelli kardeşlerimizin emrinde olacaktır. İnşallah bu araçla şehirde daha çabuk ve konforlu seyahat etmelerini , yapacakları işleri süratli yapacaklarını sağlayacak. Bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Biz Mardin'de engelli kardeşlerimiz daha rahat hareket etsin, yaşamları daha kolay ve konforlu olsun istiyoruz. Bütün çalışmalarımızı ona göre organize ediyoruz."

 

Engellilerden Murat Erol ise aracın kendilerine çok kolaylıklar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Emeği geçen herkese dua ettiklerini belirten Erol, "Aradığımız zaman bizi hemen gelip alıyorlar. Hastaneden alıyorlar evimize getiriyorlar, çok kolay bir araba yapmışlar. Allah onlardan razı olsun." dedi.

 

Engelli vatandaşlardan Mehmet Alan  devletin kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirterek "Çok sevinçliyim, çok mutlu olduk. Daha önce hastaneye giderken  çok yoruluyorduk. Özellikle trafik konusunda sıkıntılar yaşıyor tehlikeler ile karşılaşıyorduk.  Şimdi ise istediğimizi yerine getirip bizi alıyorlar Bizleri evlerimizden alıyorlar ve gideceğimiz yere götürüyorlar. Allah razı olsun devletimizden ve Valimizden" ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33