MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ``BÖCEK`` AÇIKLAMASI

Mardin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ;``Bu yıl yağış miktarına bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında "Siyah sürüngen böcek" olarak adlandırılan böceğin vatandaşlar tarafından zehirlenerek öldürülmemesi gerektiği``bildirildi.

12.05.2019 22:05:16 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ``BÖCEK`` AÇIKLAMASI

Mardin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ;''Bu yıl yağış miktarına bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında "Siyah sürüngen böcek" olarak adlandırılan böceğin vatandaşlar  tarafından zehirlenerek öldürülmemesi gerektiği''bildirildi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

 

''Bu yıl yağış miktarına bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında "Siyah sürüngen böcek" olarak adlandırılan böceğin yurttaşlar tarafından zehirlenerek öldürülmemesi gerektiğini bilgilendiririz. Bu böcekler zararlı böceklerin larvalarını yiyerek insan sağlığına zararı olmadığını, faydalı olduğu bilinmelidir. 

KENTİN BİR ÇOK YERİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPILMAKTADIR 

"Siyah sürüngen böcek" hiçbir hastalık taşımıyor olup aksine hastalık yapan başta ziraat zararlıların yumurtasıyla beslenerek zirai mücadelede yardımcıdır. Akşam saatlerinde özellikle ışığa yönelerek evlerimize giren bu böceğin öldürülmemesi gerekir. Yurttaşların talebi üzerine Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız tarafından ilaçlama yapılarak uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Yurttaşlarımızdan sineklik ve benzeri şekilde önlem alınmasını öneririz. Bu böceğin 15 güne kadar yer altına girmeleri beklenmektedir.'' denildi.
 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19