Mardin Büyükşehir Belediyesinden Çiftçiye 160 Bin Adet Sebze Fidesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarıma yönelik çalışmalar ile çiftçilere destek oluyor. Bu bağlamda birçok projeye hayat veren Büyükşehir Belediye, bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

18.04.2018 13:35:32 0
Mardin Büyükşehir Belediyesinden Çiftçiye 160 Bin Adet Sebze Fidesi

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarıma yönelik çalışmalar ile çiftçilere destek oluyor. Bu bağlamda birçok projeye hayat veren Büyükşehir Belediye, bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında bir proje daha gerçekleştirildi.  Sebzeciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırması Projesi kapsamında Artuklu ve Savur ilçelerine bağlı mahallelerde 200 kişiye 160 bin adet domates, salatalık, biber ve patlıcan fideleri dağıtımı yapıldı.

 

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Tarımda da başarılı çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Yaman, “Şehrimizde sağladığımız değişimi ve gelişimi tarım ve hayvancılıkta da sürdürüyoruz. Bu noktada durmaksızın çalışmalarımızı yapıyor, çiftçilerimizi mutlu edecek işlere imza atıyoruz. Bunun son örneğini ise sebzeciliğin gelişmesiyle ilgili yaptığımız projede gösterdik ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin sebzeciliğe yönelmesi için fedakarca çalıştılar “ ifadesini kullandı.

 

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Yaman, “Proje kapsamında Artuklu ve Savur ilçelerimizin kırsal mahallelerinde 200 çiftçiye 160 bin adet salatalık, biber, domates ve patlıcan fideleri dağıttık. Çiftçilerimizin dağıtımını yaptığımız fideler ile kazanım sağlayacağını biliyoruz. Çalışmayla sebzeciliğe olan ilgi de artacak ve vatandaşlarımız sebzecilikten de kazanmaya başlayacak.  Bunun yanı sıra sebzeciliğin daha da artması adına seracılıkla ilgili çalışmalar da yapmaktayız” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


 

 


 

29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64