Mardin Büyükşehir Belediyesinden Kadınlara Okuma Yazma Kursu

Mardin Büyükşehir Belediyesi proje ve çalışmaları ile kente güzellik katmayı sürdürüyor.Bu bağlamda Artuklu?ya bağlı Ortaköy Mahallesi?nde 75 kadına okuma yazma öğretildi.

Mardin 22.07.2017 15:29:13 0
Mardin Büyükşehir Belediyesinden Kadınlara  Okuma Yazma Kursu

Mardin Büyükşehir Belediyesi proje ve çalışmaları ile kente güzellik katmayı sürdürüyor. Belediye birimleri şehrin dört bir yanında hedeflere ulaşmak için çaba veriyor. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri, sportif faaliyetlerin yanı sıra açılan kurslar ile vatandaşların hayatlarına olumlu katkı sağlanıyor. Önem verilen kursların başında ise kadınlara yönelik kurslar geliyor. Özellikle kadınların ekonomi olarak rahatlamaları ve hayata aktif katılım sağlamaları hedeflenen kurslarda okuma yazma da öğretiliyor. Bu bağlamda Artuklu’ya bağlı Ortaköy Mahallesi’nde 75 kadına okuma yazma öğretildi.

 

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Valisi ve /Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde kurslarımızla her yönüyle fayda sağlamak istiyoruz” dedi. Belediye olarak kurslar ile ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarına değinen Yaman, “Belediyemiz kentimizin yaşanabilir bir şehir olması hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Yakın bir zamanda ilimizde vatandaşlarımızın istediği bir kenti hediye edeceğiz. Bunun yanında sosyal sorumluluklarıyla da hemşehrlerimizin beklentilerine cevap veriyoruz. Bu nedenle kurslarımız da önemsediğimiz çalışmaların arasında yerini aldı. Özellikle kadınlarımız için açtığımız kurslar amacına ulaştı” diye konuştu.

 

Okuma yazma öğrenilmesini önemsediklerini kaydeden Yaman, Belediyemiz ilimizde okuma yazma konusunda bir seferberlik başlattı. Göreve gelmemizin akabinde bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalardan birisi ise Artuklu ilçemize bağlı Ortaköy Mahallesi’nde gerçekleşti. Burada 75 kursiyerimiz ders alarak okuma yazma öğrendiler. Özellikle orta yaş üstü kursiyerlerimiz okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırdılar. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78