MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ULAŞIM ATAĞI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin halkının uzun yıllardan beri yaşadığı ulaşım sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

19.02.2016 12:02:22 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ULAŞIM ATAĞI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin halkının uzun yıllardan beri yaşadığı ulaşım sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kentin artan ulaşım ihtiyaçlarını her geçen gün yeni projelerle çözme gayretinde olan Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında otobüs filosuna kattığı 12 yeni otobüs ile ilçelerde yaşayan Vatandaşların kent merkezine daha hızlı, konforlu ve ucuz bir şekilde ulaşabilmesini sağladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kent belediyesinin büyük şehir statüsü kazanmasından sonra, ulaşımda artan ihtiyaçları da gözeterek, 2015 yılında kentin ulaşım alt yapısını düzenleyecek projeleri hayata geçirdi. Kentte yaşayan vatandaşların, kolay, hızlı, konforlu ve ucuz ulaşım hizmetine kavuşturulması için çalışmalarını sürdüren Ulaşım Daire Başkanlığı, bu çerçevede toplu taşımanın günümüzde artan önemini dikkate alarak 12 yeni halk otobüsü ile otobüs filosunu genişletti.

 Ulaşım Daire Başkanlığı 2015 yılında bir ilke imza atarak, yeni alınan 12 otobüs ile kent merkezi ve ilçeler arası yolcu taşımacılığına başladı. Mardin-Kızıltepe-Şenyurt güzergâhı, Mardin-Mazıdağı-Artuklu güzergâhı,  Mardin-Derik-Diyarbakır ili güzergâhı, Mardin-Ömerli-Yeşilli-Artuklu güzergâhı, Mardin-Mazıdağı ilçesi ile Diyarbakır güzergâhı, Mardin-Savur ve Mardin-Nusaybın-Artuklu ilçeleri arasında birer otobüs toplu taşıma yapmak için halkın hizmetine sunuldu.

Belediyemiz bir yılda ulaşımda önemli hizmetler yaptı

İlçeler arası yolcu taşımacılığı

Son olarak, Artuklu İlçesin de 4 adet otobüs toplu taşıma için halkın hizmetine sunulurken, Kızıltepe –Artuklu İlçeleri arasında hizmet verecek 2 otobüste seferlerine  başladı.Yine Derik-Artuklu arasında 1, Midyat-Artuklu arası 1, Savur, Yeşilli-Artuklu arası 1 ve Mardin, Dargeçit, Midyat arası 1 olmak üzere toplam 10 yolcu otobüsü ile halka kaliteli, hızlı, konforlu ve ucuz ulaşım hizmeti sunuluyor.

12 UKOME toplantısında 96 karar alındı

Öte yandan belediyemizin de bileşenler arasında yer aldığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bünyesinde gerçekleştirilen aylık toplantılarda, kentin ulaşım ve trafik sorunları tespit edilerek, sorunlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edildi. Yıl içinde düzenlenen 12 UKOME toplantısında kent ulaşım ve trafiğine yönelik 96 karar alınıp uygulamaya konuldu.

6 tesise izin belgesi

Üretilen hizmetlerle yurttaşlara hızlı, ucuz ve ulaşılabilir ulaşım hizmeti sunmayı temel şiar edinen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kentte taşımacılık hususunda da gerekli belgelendirmeleri yaparak, 2015 yılında Artuklu, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat ve Nusaybin İlçelerinde toplamda 6 adet tesise izin belgesi verdi.

D plaka uygulaması başlatıldı

Ulaştırma Dairesi Başkanlığı, hem halkı hem de resmi bir şekilde taşımacılık yapan kooperatifleri mağdur etmemek ve korsan taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kentimizde D plaka uygulaması başlattı.

S Plaka Tahsis Şartnamesi

Öte yandan yine belediyemiz tarafından alınan karar gereği, Özel Servis Araçları Yönetmeliği ve S Plaka Tahsis Şartnamesi kapsamında öğrenci ve personel servisi yapan ticari araçlarda araç takip sistemi, kamera, ön ve arka sensörler ile emniyet kemerinin TSE standartlarına ulaştırılarak bulundurulması bir zorunluluk haline getirildi.

Ulaşım Daire Başkanlığımızca 2015 yılı içerisinde 63 adet özel halk otobüsü, 34 adet ticari taksi, 67 adet minibüs ve 120 adet yolcu minibüsü olmak üzere plaka çalışma ruhsatı düzenlenerek hak sahiplerine verildi.

2015 yılında kent merkezi ve ilçelerde çeşitli noktalarda cep durakları oluşturularak, halkın hizmetine sunuldu. 

Hız Kesici Kasis Montajı

Trafik kazaların önüne geçmek ve yurttaşların daha güvenli yollarda seyahat etmesini sağlamak amacıyla Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından kent merkezi ve ilçelerde özelikle ilköğretim okulları önünde ve farklı noktalara olabilecek kazaların önlenmesi amacıyla Hız Kesici Montajı yapıldı.

Mardin?de trafik yoğunluğunu rahatlatma çalışmaları

Kaldırımlara delinatör yerleştirilecek yayaların yol güvenliği konusunda çalışmalar yapıldı. Ayrıca yol kenarlarında bulunan trafik işaretlerini yenileyen Ulaşım Daire Başkanlığı, ağır tonajlı araçların kent merkezine izin alarak girmesini karar altına alarak, ağır araçların geçişleri ile alakalı montajlarını da yeniledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSU-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00