Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tüm ilçelerde okullarda bilinçli tüketim eğitimi verdi. Düzenlenen seminerle öğrencilerin tüketim alışkanlıklarının düzenlenmesinin yanı sıra, öğrencilerin alışverişlerini yaparken dikkat edecekleri hus
Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tüm ilçelerde okullarda bilinçli tüketim eğitimi verdi. Düzenlenen seminerle öğrencilerin tüketim alışkanlıklarının düzenlenmesinin yanı sıra, öğrencilerin alışverişlerini yaparken dikkat edecekleri hususlarda anlatıldı. Seminerlerde öğrencilerin hatalı mallar ve tarihi geçmiş ürünler konusunda yapmaları gerekenler konusunda da bilgi verildi.
Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin değişimi ve gelişiminin yanı sıra vatandaşlarımızın da bilinçlenmesi için çaba vermekteyiz. Özellikle bilinçli tüketim konusunda geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarını önemsemekteyiz. Bu nedenle Zabıta Daire Başkanlığımız okullarımızda farkındalık oluşturmak için seminerler düzenlediler” dedi.
Yapılan eğitim çalışmalarının faydalı olacağına değinen Yaman, “Günümüzde bilinçli tüketicinin olması önemli bir olgudur. Özellikle yeni neslin bilinçli bir şekilde büyümesi gerekmektedir. Bu sayede tüketim alışkanlıklarında doğru kararların verilmesini sağlanması gerekmektedir. Bu eğitimlerdeki hedef günümüz dünyasında tüketim çılgınlığının, insanları nasıl bir tüketim nesnesi haline getirdiği, ekonomik olarak insanları kendisine nasıl bağladığını, aynı zamanda alınan her bir ürünün ekonomik bir bedelinin olduğunu, bunu almak için bir emek harcandığını, zaruri değilse alınmaması gerektiği konusunda öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Bununla beraber, mağdur duruma düşmüş tüketicinin, hakkını almak için nerelere başvurması gerektiğini ve nasıl alacağını, devletin tüketiciden yana sunduğu imkanların neler olduğu anlatılmıştır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda hassasiyetle durmaktayız. Eğitim seminerlerimiz devam edecek” diye konuştu.
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00