MARDİN?DE 1. GÜNEYDOĞU YOĞUN BAKIM ENFEKSİYONLARI SEMPOZYUMU YAPILDI

10 Şubat 2018 Tarihinde Mardin İl Sağlık Müdürlüğü`nün katkıları ile Mardin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve BUHASDER işbirliği ile Mardin Hilton Garden Inn Hotel`de Diyarbakır, Şanlıurfa , Gaziantep, Batman , Adıyaman , Kilis , Şırnak , Siirt ve Mar

Mardin 11.02.2018 09:13:52 0
MARDİN?DE 1. GÜNEYDOĞU YOĞUN BAKIM ENFEKSİYONLARI SEMPOZYUMU YAPILDI

10 Şubat 2018 tarihinde Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkıları ile Mardin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve BUHASDER işbirliği ile Mardin Hilton Garden Inn Hotel'de Diyarbakır, Şanlıurfa , Gaziantep, Batman , Adıyaman , Kilis , Şırnak , Siirt ve Mardin' illerinin katıldığı 1. GÜNEYDOĞU YOĞUN BAKIM ENFEKSİYONLARI SEMPOZYUMU Mardin'de düzenlendi.

 

 

Güneydoğu illeri özel hastanelerin yoğunluğu ve hasta transferinin sık yaşanması nedeniyle özellik arz etmektedir. YBÜ enfeksiyonlarının kontrol altına alınabilmesi için koordineli ve bilinçli çalışma, düzenli hizmet içi eğitimlere katılım sağlama son derece gerekli oluğunu ve Ekip çalışmasının önemi belki de en çok YBÜ enfeksiyonlarının yönetimi konusunda karşımıza çıkmaktadır. İl Sağlık Müdüründen hastane yöneticilerine, hastaneler mali işler sorumlularından hastane eczacılarına, YBÜ'de hasta takip eden tüm branşlardaki hekimlerden YBÜ hemşire ve temizlik personeline, Enfeksiyon Komitesi Kurul üyelerinden rehabilitasyon sorumlularına, hasta yakınlarından evde sağlık hizmetlerine, ambulans hijyenine kadar çok geniş bir yelpaze ile bu probleme çözüm aranması gerektiğinin bilinci ile "1. Güneydoğu YBÜ Enfeksiyonları Sempozyumu"nu planlandığının belirten yetkililer,sempozuma katılımın yoğun olmasından dolayı da memnuniyetlerini bildirdi.

 


Mardin Hılton Garden Inn Hotel de gerçekleştirilen Sempozyuma  Mardin  İl Sağlık Müdürü Vekili  Dr. Mehmet Selim ÜNVERDİ  , İl Sağlık Müdürlüğü Başkanları , Başkan Yardımcıları, Hastane Yöneticileri, Özel ve Kamu Hastanelerinde yoğun bakımda çalışan Ebe-Hemşire-Doktorlar, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları, Yoğun Bakımlardan sorumlu İl Koordinatörleri ,İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve başka illerden Akademisyen hocalar katıldı.

 

Sempozyuma katılan ve açılış konuşmasını yapan Mardin Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı/ Sağlık Müdürü Vekili Dr. Mehmet Selim ÜNVERDİ :
‘’Dileğimiz; Güneydoğu genelinde YBÜ enfeksiyonlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm Sağlık Müdürlüğü Yöneticilerimize , sağlık çalışanı arkadaşlarımıza, sempozyumda konuşmacı olan ve katılan akademisyen hocalarımıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum .10 Şubat tarihinde gerçekleştirilmiş olan 1. Güneydoğu Yoğun Bakım Enfeksiyonları Sempozyumunda, değerli katkı ve katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.’’dedi.

 

Sempozyumun sonunda Mardin Sağlık Müdürü Vekili Dr. M.Selim ÜNVERDİ ve Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Tuğba ONAT, Sempozyuma katılan kurumlara Plaketlerini vererek katılımcılara teşekkür etti. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64