MARDİN`DE 14 MART TIP BAYRAMI KUTLANDI

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Bir Otelde Program Düzenlendi.

13.03.2018 18:36:45 0
MARDİN`DE 14 MART TIP BAYRAMI KUTLANDI

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Bir Otelde Program Düzenlendi.

 

Bir otelde gerçekleştirilen programa Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Mustafa YAMAN, Ak Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı  Zeynep ALKIŞ, Mardin TUGAY Komutanı  Altan ER, Mardin Alay Komutanı  Yusuf Kenan TOPÇU , Artuklu Kaymakamı  ve Artuklu Belediye Başkan vekili Şakir Öner ÖZTÜRK, Mardin İl Emniyet Müdürü Sayın Hasan ONAR, Ak Parti Mardin İl Başkanı   Nihat ERİ, Mardin İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, Sağlık Müdürlüğü Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Tüm Hastane Yöneticileri ve sahada çalışan birçok branştan doktorlar  katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Mardin  İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet YAVUZ :’’ Tıp Bayramının tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ diyerek sağlık çalışanlarının zor şartlar altında, fedakârca, kimi zaman kendi hayatını tehlikeye atarak insanlara hizmet etmeye çalıştığını vurguladı. Önemli olan önümüzdeki yıllarda hala kutlanacak bir bayram olsun diye neler yapılması gerektiğini planlamak ve hep ilk günkü heyecanla çalışmak gerekir. Hekimler ve sağlık çalışanları, Bakanlığımızın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm’ün gerçekleşmesinde, en önemli neferler olmuşlardır. Bu yılki 14 Mart Tıp Bayramını, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Külliyede vereceği program dolayısıyla sıcak bir sohbet havası içinde kutlamayı uygun gördük. ‘’ diyerek, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının ve doktor adayı öğrencilerin Tıp Bayramını kutladı.

 

Ak Parti Mardin İl Başkanı  Nihat ERİ de yaptığı konuşmada ; ‘’Sağlık kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mardin’in tüm iller arasında sağlık alanında hızla gelişmekte olduğunu ve ilimizin büyük bir potansiyeli olduğunu vurguladı. Teşhis ve tedavi noktasında ileri bir seviyede olduklarını, geleceğe dair büyük umut taşıdıklarını, kısa zamanda örnek gösterilen bir il olacaklarını ifade etti. ‘’ 

 

Artuklu Kaymakamı  ve Artuklu Belediye Başkan Vekili Şakir Öner ÖZTÜRK ise konuşmasında ; ‘’Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için hekimlerimizin yapacakları tüm çalışmalarında, üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.’’ dedi.

 

Ak Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Sayın Zeynep ALKIŞ; ‘’ Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sadece 14 Mart Tıp Bayramı’nda değil, her gün hatırlanması, destek verilmesi ve takdir edilmesi gereken bir grup olduğunu kaydetti.

 

Mardin Valisi  ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Mustafa YAMAN; ”Doktorlar masumiyeti temsil eder. Sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ile 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Büyük zorluklarla kamu hizmeti veren sağlık çalışanlarımız çok büyük özveride bulunuyor. Takdir etmek ve mesleki farklılıkları görmek gerekiyor. Son yıllarda sağlıkta yapılan çalışmalar da vatandaşın sağlığa ulaşımını kolaylaştırdı ancak beklentiler de çoğaldı. İlimizde de önemli mesafeler aldık. Binalarımız gelişiyor, sağlık personeli sayımız artıyor. ‘’diyerek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

 

Konuşmaların ardındanMardin Valisi  ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Mustafa YAMAN, Ak Parti MKYK Üyesi  Zeynep ALKIŞ, Ak Parti Mardin İl Başkanı   Nihat ERİ, Artuklu Kaymakamı   Şakir Öner ÖZTÜRK , İl Emniyet Müdürü   Hasan ONAR ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ tarafından meslek hayatında 25 yılını dolduran Tıp Hekimlerine plaket vermesinin ardından program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,85% 0,26
  • EURO

    35,19% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2449,59% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00