MARDİN`DE ``19 MAYIS``COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı? nın 99. yıl dönümü Mardin`de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mardin 20.05.2018 22:12:45 0
MARDİN`DE ``19 MAYIS``COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nın 99. yıl dönümü Mardin'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN’ in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği kortej yürüyüşünde, gençler Mardin 21 Kasım Şehir Stadına kadar yürüdüler.

 

 

Mardin 21 Kasım Şehir Stadında düzenlenen tören, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları, teakwando ve karate takımlarının gösterileri ile devam etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Mardin 21 Kasım Şehir Stadında düzenlenen Atletizm 4x4 Bayrak yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

 

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN yaptığı konuşmada “Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99’uncu yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar diyor Atatürk.


Sevgili gençler,


Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade’nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.


Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız.


Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.


Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

 

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00