MARDİN`DE 2. OSB ALT YAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kentte istihdamın artması ve ekonominin daha da gelişmesi için kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi?nin alt yapı çalışmalarının başladığını söyledi.
Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kentte istihdamın artması ve ekonominin daha da gelişmesi için kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmalarının başladığını söyledi.
Mardin’de başlayan istihdam seferberliğinde önemli adımlar atılıyor. Kentin sanayisinin gelişmesi, ekonomisinin daha da büyümesi ve istihdamın sağlanması adına geçtiğimiz aylarda altyapı ihalesi yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar başladı. Bittiğinde Bin 40 dönüm alanda hizmet verecek yeni organize sanayi bölgesinde 72 fabrika yer alabilecek. Yaklaşık 10 bin kişinin istihdamına imkan tanıması öngörülen yeni organize sanayide, açılması planlanan OSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi nitelikli personelin yetişmesine imkan tanıyacak. Bölgede sosyal tesisler de olacak.
2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Amacımız ilimizde sanayinin ve ekonominin gelişmesidir” diye konuştu. Yeni organize sanayinin kente her yönüyle katkı sağlayacağını vurgulayan Yaman, “İlimizde son dönemlerde güzel gelişmeler yaşanıyor. Kentimizi ekonomik göstergeleri her yönüyle iyi bir şekilde seyrediyor. Bir yandan turizmde yaşanan canlılığın kent ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra diğer yandan da sanayimizi ve ekonomimizi şaha kaldıracak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde işler yolunda gidiyor” dedi.
Yaman, “Yeni sanayimizin altyapı çalışmalarına başladık. Bölgemizde çalışmalar bittiğinde 72 adet sanayi kuruluşu hizmet verebilecek. Bunun karşılığında ise 10 bin vatandaşımıza istihdam sağlamış olacağız. Öte yandan nitelikli işgücünü ise bölgede açılacak teknik lise ile sağlamış olacağız. İlimizin istihdam ve ekonomik anlamda da geleceğe güvenle bakması için çalışmalarımız sürecek” ifadesini kullandı.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
2
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
3
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
4
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
5
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
6
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
7
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
8
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
9
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
10
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
11
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



