Mardin`de 2019 Yılı 2. Tur `Yenidoğan Canlandırma Programı` Eğitimi Başladı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birim Sorumlusu Zeynep Aydın Karayağız tarafından yürütülen ?2019 yılı 2. Tur 3 gün sürecek Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimleri başladı.

Mardin 17.04.2019 12:57:42 0
 Mardin`de 2019 Yılı 2. Tur `Yenidoğan Canlandırma Programı` Eğitimi Başladı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birim Sorumlusu Zeynep Aydın Karayağız tarafından yürütülen “2019 yılı 2. Tur   3 gün sürecek Yenidoğan Canlandırma  Programı  eğitimleri  başladı.

 

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığından ve diğer illerden gelen Eğitimciler tarafından, Mardin’de yenidoğan yoğun bakım, doğumhane ve acil servislerde çalışan 75 sağlık personeline bir otelde düzenlenen programla eğitim verilmeye başlanmıştır.

 

Eğitime Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı çalışanları, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, NRP Kurs Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Neşe Nohutçu, Müdürlüğümüzün Başkanları ve Başkan Yardımcıları ile 75 sağlık personeli katılım sağladı.

 

Programın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Yavuz, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi, temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yeni doğanın, neonatal bakım alma hakkı vardır. Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yeni doğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Eğitimi çok önemsiyoruz, bu tür eğitimlerimiz devam edecektir" dedi. Eğitimlerinin amacının önlenebilir bebek ölümlerini engelleyip daha kalifiye elemanlar yetiştirmek olduğu belirtildi.

 

Daha sonra NRP Kurs Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay’ın konuşmaları ve Eğitimcilerin sunumlarıyla program devam etti.

Eğitim sonunda katılımcılara Neonatal Resüsitasyon Programı Sertifikası verilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33