MARDİN`DE 3 MAHALLENİN YOLU TAMAMLANDI

Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı ve 17 yıldır yolu yapılmayan Gündük (Gûndika Mexso), Konaklı (Xirbê Qeblo) ve Kaynak (Kanya Şêxa) Mahallerinin yolları Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı

Mardin 11.09.2015 17:33:47 0
MARDİN`DE 3 MAHALLENİN YOLU TAMAMLANDI

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı ve 17 yıldır yolu yapılmayan Gündük (Gûndika Mexso), Konaklı (Xirbê Qeblo) ve Kaynak (Kanya Şêxa) Mahallerinin yolları Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kırsal Yollar Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, bölgede yaşanan aşırı sıcaklığa rağmen yoğun çaba gösterek 3 mahallede 12 kilometrelik yol çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi 17 yıldır yolu yapılmayan Gündük (Gûndika Mexso), Konaklı (Xirbê Qeblo) ve Kaynak (Kanya Şêxa) Mahallerinde bir süre önce başlattığı yol yapım çalışmasını sonlandırarak, halkın hizmetine sundu.  Bitirilen yol yapım çalışmasına ilişkin bilgi veren, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Yollar Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Nevzat Aydın, çalışma kapsamında menfez, stabilize malzeme, serme, sıkıştırma ve yol genişletme çalışmasının yanı sıra asfaltlama çalışmalarını da bitirerek halkın hizmetine sunduklarını aktardı. Kırsal yollarda sadece yol çalışması yapmadıklarını belirten Aydın, ‘’Okul, cami ve su kuyularının yollarını da yaptık. Yol yapım çalışması boyunca Mahalle sakinleri bizlerle çok yakından ilgilendiler. Mahalle sakinlerinin ilgi ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak (Kanya Şêxa) Mahalle sakinlerinden Zeki İlhan"17 yıl önce bu köyler kuruldu ve köylerin kuruluşundan bu yana bu yollar hiçbir şekilde yapılmamıştır. Yollar dar olduğu gibi aynı zamanda tümseklerle dolu idi. Bu yüzden de her ay araçlarımızı bakıma yollamak zorunda kaldığımız gibi şehre satmak için götürdüğümüz yoğurtlarımız yolda sallandıkları için ayran gibi oluyordu. Ama şimdi Büyükşehir Belediyesi bizlere yolumuzu yaparak yaşanan çileye son verdi. 17 yıldır yaşanan bu çileye son veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22