MARDİN`DE 60 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ SERTİFİKALARINI ALDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı?nın Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Seminerlere sona erdi. Seminerde eğitim gören 60 kişi ise düzenlenen sertifika töreni ile belgelerini Vali Mustafa Yaman`ın elinden aldılar.

Mardin 8.06.2017 09:39:15 0
MARDİN`DE 60 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ SERTİFİKALARINI ALDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Seminerlere sona erdi. Seminerde eğitim gören 60 kişi ise düzenlenen sertifika töreni ile belgelerini Vali Mustafa Yaman'ın elinden aldılar.

 

Mardin İl Müftülğü  Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra, protokol üyeleri, daire başkanları ve gönüllü itfaiyeci yakınları katıldı. Sertifika alan gönüllü itfaiyeciler teorik ve uygulamalı eğitim görürken olası risklere karşı hazır hale geldiler.

 

Programın açılış konuşmasını İtfaiye Daire Başkanı Hakan Erol yaptı. Gönüllü itfaiyecilik programının önemine değinen Erol, “İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması, yangın ve kurtarma konularından eğitilmiş gönüllüler oluşturmak, yangın ve afetlerle mücadelede halkın desteğini sağlamak için ve itfaiyecilik mesleğine gönüllük esasıyla bağlanmış gönüllü insanların olması için ekip Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’ın insiyatifiyle çalışmalarımızı yaptık. İlk etapta gönüllü itfaiyecilik yönergesini çıkardık. Bu kapsamda itfaiyemizde çalışan İŞ KUR personeline ve gönüllü vatandaşlarımıza bir hafta teorik ve bir hafta da uygulamalı eğitimler verdik.  Bu eğitimler sonunda yapılan sınavda 60 kişi gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazandı” dedi.  

 

İtfaiye teşkilatı olarak Mardin’e daha iyi hizmet etmek için tüm imkanları seferber ettiklerinin altın çizen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,”İtfaiye teşkilatı olarak tüm ilçelerimiz dahil olmak üzere  32 araç ve 137 personelimizle 2016 yılında  5 bin 569 olaya ve 2017 ilk 5 ayında bin 080 olaya müdahale ettik. Anız yangınlarına karşı ise hemen müdahale edebilmek için Artuklu, Kızıltepe ve Nusaybin’de 24 saat esaslı çalışan mobil istasyonlar oluşturuldu. Yakın zamanda ise 10 adet daha araç alarak filomuzu güçlendireceğiz. Ayrıca yangın konusunda personelimizi her konuda eğitiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Belediyen olarak eğitimlere önem verdiklerini de anlatan Vali Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak artık her dairemizde eğitimi çalışmalarına daha fazla önem veriyoruz. Belediyemizin kurumsallaşması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Mardin yüzölçümü ve iklim şartları sebebiyle de yangının çok fazla risk taşıdığı bir ilimiz. Bu nedenle Genel Sekreterliğimiz ve daire başkanlıklarımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Teşkilatımız ve Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte çalışıyoruz. Özellikle anız yangınları konusunda riskler söz konusudur. İtfaiye Daire Başkanlığı sadece merkezde değil, ilçelerimizde de teşkilatlanıyor. Personelimizi, araçlarımızı ve binalarımızı güçlendiriyoruz.  Bu vesileyle başta daire başkanlığımıza ve tüm gönüllü itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ederiz”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07