MARDİN`DE ``AHİLİK HAFTASI``ETKİNLİKLERİ

Bu yıl 28.si düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri Mardin Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı.

16.05.2015 14:40:44 0
MARDİN`DE ``AHİLİK HAFTASI``ETKİNLİKLERİ

Bu yıl 28.si düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri Mardin Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile  başladı.

Mardin Cumhuriyet Maeydanı'nda Düzenlenen etkinliğe, Vali Ömer Faruk Koçak, Mardin Büyükşehir Başkan V. Februniye Akyol, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özer, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Koç, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

               Vali Ömer Faruk Koçak etkinlikte; “İnsanın esas alan değerlerin üretildiği dönemler, dünya tarihinde medeniyete katkı yapan dönemlerdir. Ahilikte bunlardan biridir. Her dönemin kendine has kurumları kendine has ürettiği değerler var. Ahiliğin ortaya çıktığı dönemde de toplumun kendi içinde sosyal dayanışmayı, yardımlaşmayı geliştirmek için oluşturduğu değerler vardır. Ahilik bu topluluk içerisinde esnafın rolünü en iyi anlatan o dönemin ürettiği kurumlardan biridir. Kelime anlamı itibari ile eli açıklık anlamına geliyor ama bu gönlü açıklık anlamına da geliyor diğer bütün meseleler ile maddi problemleri ile ilgilendiği kadar toplumun diğer problemleri ile de ilgilenen, her şeyin kendisinden sorulduğu insanlar olarak da tanımlayabiliriz aslında bugün de bunu yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz tarihi mekân Yukarı Mardin birçok esnafımızı içinde barındırıyor şahsen ben bu mekâna geldiğim zaman şehri daha iyi tanıyabildiğimi ve şehrin gerçek ruhunu burada hissediyorum” dedi.

                Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Yılın Ahi’si seçilen Hasan Gültekin ve ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Koçak tarafından verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,74% -0,06
  • EURO

    35,06% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2440,02% -0,72
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00