Mardin`de Aile Hekimliği 1. Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi Başladı

Mardin?de aile hekimliği uygulamaları kapsamında aile hekimi olarak görev yapanlar için Mardin il sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi başladı.

Mardin 3.12.2018 13:47:49 0
Mardin`de Aile Hekimliği 1. Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi Başladı

 

Mardin’de aile hekimliği uygulamaları kapsamında aile hekimi olarak görev yapanlar için Mardin il sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından  düzenlenen “Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi  başladı.

 

 

 Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda verilen eğitim , 03-07 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilece. Beş gün sürecek olan eğitimde; Aile Hekimlerinin nitelikli sağlık hizmeti verebilmesi hedefleniyor.


Eğitim İl Sağlık Müdürlüğü Ek binasında gerçekleşecek olup, teorik dersler ve grup çalışmalarından oluşacak.

 

“Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi  açılış konuşmasını Mardin  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz yaptı. Mardin Sağlık İl Müdürü Yavuz Açılış konuşmasında;”Birinci basamak sağlık hizmetlerinin toplumu ciddi anlamda etkileyen kimi zaman ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalıkların önlenmesinde rolleri büyüktür. Birinci basamakta çalışan tüm doktor arkadaşlarımın en önemli görevi hastalanıp gelen kişiye reçete yazmak değil bence koruyucu sağlık hizmetleri verebilmektir. Birinci basamakta sahada yer alan doktorlarımız koruyucu sağlık hizmeti yapıyor, kronik hastalığı olan bütün nüfustaki kişileri tarıyor, takiplerini yapıyor ve eğitimler veriyorlar. O eğitimler sayesinde de koruyucu sağlık hizmeti sağlanıyor. Obezite ile mücadele, kanser taramaları gibi faaliyetler yapılmakta olup vatandaşlar gerekli görüldüğünde ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. 


O açıdan birinci basamakta yapılan hizmetlerin önemi çok büyük. Bunun için birinci basamak sağlık hizmetlerinin sürekli eğitimle geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gereklidir. Bu amaçla Sağlık Bakanlığımız iradesiyle birinci basamakta çalışmakta olan veya çalışacak olan pratisyen ve uzman hekimlerimize yönelik bu alan için gerekli bilgi, tutum ve becerilerle donatılmalarını sağlamak için bir ‘uyum eğitimi' düzenlenmiştir. Ben öncelikle bu eğitime katkı sağlayıp emek harcayan eğitimci doktor arkadaşlarıma daha sonra eğitime katılan tüm doktorlarımıza çok teşekkür ediyor, bu eğitimin doktorlarımıza mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlamasını diliyorum.” diye konuştu.

 

Daha sonra eğitim, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç’ın sunumlarıyla devam etti.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07